Ďáblové odváží z Velmezu všechny body

hokej copy_copy_copy_copyHHK VM – HK Nový Jičín 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Góly a asistence: 01:32 Malec (Slabý, Juráň), 20:39 Malec (Horký, Slabý) – 00:30 Flok (Sluštík), 22:23 Kořenek (Lehečka), 35:41 Gebauer (Flok), 59:08 Maliník (Gebauer).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Vlašín P., Slabý, Kochánek, Burian V., Báňa, Svoboda – Malec, Juráň, Horký – Paták, Křenek, Střecha T. - Strnad, Vlašín M., Barák – Rozmarín.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HK Nový Jičín:
Galuška (Šimonů) – Hladiš, Kleiner, Tomeček, Váňa, Kožený, Hruška – Gebauer R., Lehečka, Maliník – Pecha, Kafka, Poruba – Sluštík, Konečný, Potočný – Flok, Štefka, Kořenek.
Trenér: Gebauer K.
Rozhodčí: Čuňočka – Zapletal, Viskot.
Vyloučení: 3:5, využití: 2:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:35 (4:15, 16:10, 8:10)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 91,43 % - 32 zákroků – 58 min.
Galuška (NJ) - 92,86 % - 26 zákroků – 60 min.
Diváci: 192

V pátém kole II. ligy jsme přivítali na našem zimním stadionu tým Ďáblů z Nového Jičína. Tento souboj týmů z čela tabulky sliboval kvalitní hokejové představení. Vstup do utkání se více povedl hostujícímu týmu. Po úvodním buly se na steč vydali naši hráči. Na útočné modré se kotouče zmocnil Sluštík, který posunul touš na Adama Floka. Ten si najel do útočného pásma a bekhendovou střelou na vzdálenější tyč poslal hosty do vedení – 0:1. Na začátku 2. minuty měl domácí tým výhodu přesilové hry, kterou dokázal bleskově využít. Petr Slabý poslal puk na Marcela Juráně. Ten poslal křižnou přihrávku na Ondru Malce, který střelou bez přípravy poslal kotouč pod horní tyčku – 1:1. V 5. minutě se k vyhozenému puku dostal Tomáš Střecha, který střílel z ostrého úhlu. Galuška střelu ukryl v lapačce. V téže minutě se do šance dostal novojičínský obránce Tomeček. Jeho tvrdou střelu z levého kruhu ukryl Jarda Juda v lapačce. V 8. minutě měli hosté početní výhodu, během které několikrát zahrozili, ke změně stavu nedošlo. Naše trestná lavice po návratu prvního hráče na led nestačila ani vychladnou a už měli hosté další početní výhodu. Ani tato herní situace ke gólu nevedla. V 12. minutě pálil od modré novojičínský bek Hruška, kotouč prošel našemu brankáři pod betony a jen díky pohotovému zákroku jednoho z našich hráčů kotouč opustil brankoviště. V 17. minutě měli hosté několik velmi slibných šancí. První střelu Jarda Juda vyrazil ramenem, následnou dorážku si pohlídal a puk u pravé tyčky ukryl pod betonem. V závěru první části měli naši hráči devadesát vteřin trvající dvojnásobnou přesilovou hru, kterou po 15 vteřinách rozdělila siréna ukončující první třetinu.

Ze druhé třetiny uběhlo 39 vteřin a domácí tým šel do vedení. Po několika přihrávkách za brankou soupeře přišla křižná přihrávka z hole Davida Horkého na Ondřeje Malce, který poslal kotouč pod horní tyč Galuškovy svatyně – 2:1. Ve 23. minutě hostující tým srovnal stav na 2:2. V přečíslení dva na jednoho střílí gól Matěj Kořenek. Ve 25. minutě si vypracoval solidní šanci David Křenek. Kotouč z jeho hole o kousek minul horní růžek Galuškovy branky. Ve 28. minutě se prezentoval tvrdou střelou Ondra Malec. Brankář Ďáblů kotouč vyrazil do ochranného skla za brankou. Ve 33. minutě došlo k potyčce za soupeřovou brankou. O minutu později si najel z pravé strany do útočného pásma David Horký. Střelu z kruhu zastavila spojnice brankové konstrukce soupeřovy branky. Ve 36. minutě se ofenzivní činností prezentovala druhá formace HHK. Sevřela soupeře v jejich pásmu, gól z této převahy však nepadl. Z protiútoku se ale dostal do samostatného nájezdu Robin Gebauer, který bekhendovou žabičkou poslal kotouč nad beton velkomeziříčského brankáře 2:3.

Ve třetí části se naši hráči snažili o vyrovnání. Veškeré šance dokázal zneškodnit novojičínský brankář. V samém závěru třetiny si trenéři HHK vzali oddechový čas a pokusili se prosadit v šesti hráčích v poli, při hře bez brankáře. Tato herní situace k vyrovnání nevedla. Naopak definitivní podobu výsledku dal necelou minutu před koncem Roman Maliník, který poslal kotouč do prázdné velkomeziříčské brány 2:4.
Domácí tým si připsal druhou porážku v řadě a musí zmobilizovat všechny síly na následující zápasy. Ve středu se představí na ledě hodonínských Drtičů, kteří získali na ledě Slezanu Opava první body. V sobotu zakončíme první kolo soutěže domácím utkáním právě s týmem Opavy.

Program mistrovských zápasů mužů:
Středa 06.10.2021 SHK Hodonín – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 18.00 hod.
(zimní stadion Hodonín)
Sobota 09.10.2021 HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava, začátek utkání v 17.30 hod.
(zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.