Z Hodonína se třemi body. Velkomeziříčští hokejisté udrželi vedení

acb6865d417a6473c41c4a15a84c2414SHK Drtiči Hodonín – HHK VM 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly a asistence: 41:10 Janás (Hohl), 49:11 Růžička (Komínek) – 10:42 Horký, 17:41 Juráň, 39:46 Střech F. (Strnad, Slabý).
Sestava SHK Drtiči Hodonín:
Kubáň (Martinčík) – Uhříček, Gabrhelík, Hefka, Dřímal, Hohl, Fisera, Miklík, Sedláček – Podlaha, Romančík, Rozsahegyi, Dřímal, Komínek, Lekeš, Janeček, Balán, Janás D., Růžička, Dobša, Giatsintov.
Trenéři: Janás T.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Vlašín P., Slabý, Kochánek, Burian V., Ambrož, Báňa – Malec, Juráň, Horký – Strnad, Křenek, Střecha T. – Vlašín M., Střecha F., Maštera – Vedral, Rozmarín, Barák.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Rozhodčí: Blaha – Maloušek, Hübl.
Vyloučení: 2:4, navíc: Fisera (HOD) 5+OK za bitku, Křenek (HHK) 5+OK za vražení, Ambrož (HHK) 5+OK za bitku.
Využití: 0:0, v oslabení: 0:1.
Střely na branku: 47:22 (13:11, 14:10, 20:1)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Kubáň (HOD) - 82,61 % - 19 zákroků – 57 min.
Juda J. (HHK) - 95,74 % - 45 zákroků – 60 min.
Diváci: 493

Na Zimním stadionu Václava Nedomanského si velkomeziříčští v průběhu utkání vypracovali tříbrankové vedení. V úvodní části skóroval David Horký a Marcel Juráň. V závěru druhé třetiny potom zvýšil na 0:3 Filip Střecha.
Do závěrečné části domácí Drtiči vlétli a Velké Meziříčí jasně přestříleli. Hned v úvodu třetiny snížil na 1:3 Janás. V polovině poslední části dal kontaktní branku na 2:3 útočník Růžička. Velkomeziříčští dokázali v závěrečné třetině ubránit dvě oslabení a ustáli i závěrečnou power-play domácích. Úplný závěr zápasu pětistovce diváků zpestřila bitka dvoumetrových obránců Fišera vs. Ambrož.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: V úvodu zápasu nás dostali domácí pod tlak, měli i šance, ale podržel nás gólman. Pak jsme zvládli buly v útočném pásmu, po kterém jsme dali úvodní branku, která nám pomohla. Hra se vyrovnala. Přibrzdilo nás dlouhé oslabení, v jehož závěru jsme paradoxně ujeli a vedení navýšili. Druhá třetina byla z naší strany asi nejlepší, pozorně jsme bránili a dopředu jsme byli nebezpeční. Výborně chytali brankáři. V samotném závěru druhé třetiny po rychlém protiútoku se z brankoviště prosadil Filip Střecha a vedli jsme o 3 branky. Ve třetí části jsme čekali velký tlak domácích, který také přišel. Navíc jsme hned v úvodu inkasovali na 1:3, což domácí ještě nakoplo. Pod tlak jsme se doslali i sami tím, že jsme udělili pár zbytečných faulů ve středním pásmu. Z tlaku domácí vytěžili kontaktní branku a jejich tlak vrcholil. Musím ale pochválit všechny kluky, protože do závěru dali vše, hráli nesmírně obětavě, v podstatě jsme pouze vyndávali puky z obranného pásma, výborně nás držel v brance Jarda Juda. Vítězství jsme doslova vyválčili s vypětím všech sil. Vydřeli jsme velmi cenné 3 body, protože z Hodonína se moc často nevozí, proto si to užijeme. 

Program mistrovských zápasů mužů:
Sobota 09. 10. 2021 HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava, začátek utkání v 17.30 hod.
(zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda
HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.