Jedno zaváhání a bylo po nadějích

RMKA9820Junioři pokračovali svým druhým turnajem. Nyní je již extraliga rozdělena do výkonnostních skupin, my si vybojovali tu nejvyšší.

Jak se ukázalo vybojovat je jedna věc a udržet se v ní je věc druhá. Mnohem těžší. Zaváhali jsme hned v prvním zápase s Blue Volley Ostravou. První vyhraný set a nakonec propadák a porážka 1:3. Hráli jsme špatně, zabržděně, v křeči. Nedařilo se nic. Kdybychom tušili, že to byl klíčový zápas. My to sice asi předvídali, ale stále jsme si dávali naději. Čekal nás domácí Kojetín, ten jsme porazili výkonem, který by nám stačil i na Ostravu. Proměna to byla veliká, najednou jsme hráli odvážně, agresivně, s velkým nasazením, které nás vždy zdobilo. Po prvním dnu jedna výhra, jedna prohra. Snad naděje, ale čekalo nás Brno a Příbram. Oba zápasy jsme odehráli nad své stávající možnosti. Drobné chyby však rozhodly, že to nebudeme my, kdo bude slavit vítězství. Dva sety vždy byly hodně vyrovnané, třetí jsme již odcházeli. Přeci jenom soupeři jsou ještě stále lepší a my máme co dohánět. Nakonec měly tři týmy jedno vítězství a tři porážky a my na tom byli nejhůře. Spolu s Kojetínem sestupujeme do druhé skupiny a naším úkolem je pokusit se dostat zpět do elity anebo přinejhorším (!) se udržet v této druhé skupině. Na obojí máme. Teď budeme mít za soupeře SK Prosek, Duklu Liberec, VK Ostravu a Kojetín. Z našich hráčů nemám výtky k žádnému. Při absenci Jardy Nedvěda, který (snad dočasně) zanechal aktivní činnosti kvůli školním povinnostem, a Jirky Mikulenky, jenž onemocněl, jsme museli mírně improvizovat. Problém byl hlavně na liberu. Začal Kuba Němec, potom ho vystřídal Matouš Špaček, a ten tuto roli zvládl výborně. Své si odvedli i ostatní: Tomáš Kopecký na nahrávce, Martin Smetana, Kuba Němec a Zdeněk Švaříček na smeči, Dominik Medek jako diagonální, oba blokaři Matyáš Pospíšil a Honza Vanini. Ze střídačky zasáhli ještě Adam Kalivoda, Jirka Jirásek a Vojta Hladík, připraven byl Adam Dobrovolný.
Nyní čekají muže rozhodující zápasy v základní skupině 1. ligy. V pátek jedeme do Starého Města, v sobotu od 18 hodin hostíme naše první přemožitele Slavii OU Ostravu. Pokračuje také krajský přebor mužů, kde startujeme s juniorským týmem doplněným o kadety. V 10 a ve 13 hodin budeme hostit druhý tým tabulky celek z Pelhřimova.

Petr Juda

A4 zápas_Meda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.