Muži po nepřesvědčivém výkonu nakonec vezou body z Brna

15.11.2021 copy2. liga muži – JM – 8. kolo
Sokol Juliánov - TJ Sokol Velké Meziříčí 28:36 (16:17)

V neděli podvečer zajížděl tým mužů do nafukovací haly v brněnském Juliánově. Soupeř, který se krčil na posledním místě tabulky, doposud nebodoval, a tak dovézt 2 body za výhru byla povinnost. Trenér Vaverka před zápasem ovšem musel řešit velkou spoustu omluvenek, a tak jsme k zápasu nastupovali v hodně okleštěné sestavě (bez jediného levého křídla a vlastně i bez pivota).
Na herním projevu soupeře bylo od prvních minut jasně vidět, že neokupuje poslední příčku ligy náhodou. Brněnskou obranou jsme procházeli jako nůž máslem a i útočné akce soupeře byly extrémně pomalé a postrádaly jakýkoliv prvek kombinační hry. Bohužel naši hráči se tomuto tempu hry až moc rychle přizpůsobili a začali hrát na „půl plynu". Na obraně jsme vůbec nepřistupovali k domácím hráčům a ti stříleli velice laciné branky. I přesto jsme si neustále udržovali 4brankový náskok. Bohužel v závěru poločasu jsme neproměnili několik náskoků ze šestky, k tomu jsme přidali 3 neproměněné sedmičky, což domácí dostalo na koně a do konce poločasu zvládli snížit na rozdíl jediné trefy.
Juliánov vycítil šanci na zisk bodů a do druhé půle vstoupil nabuzený poločasovým výsledkem. Svou rozvážnou hrou se brněnský celek stále držel na dostřel (42. minuta 22:23). Poté se ale naši hráči konečně vzbudili a do 53. minuty jsme si vybudovali rozhodující náskok 23:31. Osmibrankový rozdíl jsme si udrželi až do závěrečného hvizdu, a zvítězili jsme tak 28:36.
Za dnešní výkon však určitě nemůžeme dostat pochvalu, jelikož k utkání jsme i přes předzápasové varování trenéra Vaverky přistoupili velice vlažně a soupeři jsme dali naději na bodový zisk, které se chopil. I proto s námi dokázali ¾ zápasu hrát vyrovnanou partii. Světlou výjimkou byl snad jen dobrý výkon dorostence Martina Chalupy, který odehrál své první minuty v seniorském týmu a svým výkonem nám určitě pomohl. V příštím kole doma hostíme tým z Holešova, který je pro nás velkou neznámou, jelikož se s tímto soupeřem střetneme poprvé.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 3/4:2/3, vyloučení 1:2
Sled branek: 2:2, 2:5, 5:9, 8:10, 9:14, 12:17, 16:17, 19:20, 22:23, 22:29, 25:33, 28:36
Sestava a branky: Ondřej Poul, Vojtěch Drápela – Vojtěch Svoboda (7), Pavel Strašák (7), Jakub Bezděk (6), Vítězslav Večeřa (5/1), Martin Chalupa (3), Miloš Necid (2), David Kubiš (1), František Kratochvíl (1), trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Radim Fischer

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz.

Ondřej Poul

15.11.20212

bdjfvkjdxfvbdjusxfv

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.