Bojovné utkání nakonec skončilo těsnou prohrou

Dorost foto_Házená_VM1. liga mladší dorost – Morava, 8. kolo
KH Kopřivnice – TJ Sokol Žďár nad Sázavou 29:28 (15:12)

Před reprezentační pauzou odehráli naši dorostenci utkání proti Frýdku-Místku. Poslední kolo podzimní části skončilo prohrou a dorostenci hrající pod TJ Sokol Žďár nad Sázavou figurovali na posledním místě bez zisku bodu. V sobotu 13. listopadu začala odvetná utkání. Kluci vyrazili na dlouhou cestu do Kopřivnice. A že to byl zápas plný zajímavých momentů...
Před začátkem zápasu museli trenéři řešit neobvyklé situace, které jsou typické spíše pro mladší kategorie. Vždyť zapomenutý dres a boty jsou velkou překážkou pro vstup do utkání. Naštěstí se vše podařilo vyřešit a mohlo se začít hrát.
V prvním poločase na obou stranách dominovaly obrany. Za tou naší se v bráně dařilo Tomáši Kučerovi. Dařilo se hlavně pokrývat rychlé útoky domácích hráčů, což dávalo možnost k vyrovnanějšímu průběhu utkání. Obě družstva se snažila kombinovat na jistý gól. Našim hráčům se to dařilo. Kombinace byly buď zakončeny z prostoru spojek, nebo dohrány do křídel. Na konci poločasu se nepodařilo proměnit šance, které naše kluky stály lepší poločasový výsledek.
Druhá půle se hrála v hodně vysokém tempu a navrch měla Kopřivnice, která postupně navýšila na pětibrankový rozdíl. Poslední desetiminutovka, ale patřila borcům z Vysočiny. Dobrá obrana, aktivní nátlak na domácí hráče, kterým postupně ubývaly síly vygradovala k vyrovnanému stavu minutu před koncem. Ovšem 45 vteřin před závěrečným signálem přišel gól domácích, po kterém dokonce došlo k potyčce mezi hráči. Náš obránce dostal dvouminutový trest a následně červenou kartu. Domácí hráč pak za nesportovní chování modrou kartu, která znamená disciplinární řízení. Utkání se tak dohrávalo 5 na 5. Náš trenér sáhl k herní variantě 6 na 5 bez brankáře. Útočná kombinace se podařila dohrát do brankového zakončení, ale domácí brankář se vytáhnul a míč vytlačil mimo tři tyče. Utkání tak skončilo těsnou prohrou 28:29.
Kluci ale ostudu rozhodně neudělali. I přes nepříznivý stav bojovali a rvali se až do konce.
7m hody 2/2 : 1/2, vyloučení 3:4, navíc domácí modrá karta, hosté ČK.
Sestava a branky: Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Robin Koudela (6), Martin Kakač (5/1), Adam Melichar (5), Benjamin Rosa (4), Adam Požár (3), Štěpán Čermák (2), Jakub Uchytil (2), Adam Jaša (1), Jaroslav Pavlíček (1), Denis Vik, Michal Urbanec, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová a Pavel Uchytil.

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.