Body zůstaly doma

7 copy2. liga starší dorost – Čechy, 11. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Loko České Budějovice 34:31 (19:17)

V minulém kole dorostenci prohráli o dvě branky v Jablonci nad Nisou. V posledním domácím utkání sezóny hostili TJ Loko České Budějovice. Soupeř, který byl v tabulce za nimi. Utkání bylo vyrovnané, naštěstí naši hráči ho byli schopni dotáhnout do vítězného konce.
Na začátku utkání byli naši hráči stále o krůček před soupeřem. V útoku se dařilo jednoduchou hrou střílet branky. V obraně to vázlo a soupeř se jednoduše dostával až na hranici brankoviště. Postupně přidal pár zákroků Lukáš Deraha, který si v předchozím utkání střihl premiéru v družstvu mužů. Díky jeho přispění se zrychlila útočná hra a vzniklo čtyřbrankové vedení. V posledních deseti minutách domácí mírně ztratili herní koncentraci a svými chybami dovolili soupeři dostat se na dostřel dvou branek 19:17.
Vstup do druhé půle byl hodně nepovedený. Místo, abychom soupeři odskočili a zlomili jeho odpor, nabídli jsme mu šanci jít do dvoubrankového vedení 19:21. V této fázi se soupeřům zranil rozehrávač, čímž již neměli možnost střídat. Naši hráči místo toho, aby se snažili hru zrychlit a soupeře „urvat" hráli ve stejném tempu. Zlepšená obrana, která držela hostující střelce daleko od naší branky pomohla pro sebevědomí hráčů, kteří v útoku pak dokázali mířit nekompromisně. Díky trpělivé hře v postupném útoku se podařilo překlopili vedení na svoji stranu (30:27, 22. minuta). Soupeři se ještě podařilo dostat na jednobrankový rozdíl, ale naši hráči si závěr zápasu pohlídali a dovedli ho do vítězného konce 34:31.
Teď kluky čeká zimní příprava a pak první zápas na jaře až v sobotu 12. února 2022 na půdě soupeře ze Šťáhlav.
7m hody 2/2 : 1/1, vyloučení: 0:2

Průběh utkání ZDE
Sestava a branky: Lukáš Deraha – Robin Koudela (7), Tomáš Rosa (6), Štěpán Mikšík (6/1), Jakub Mach (5/1), Adam Požár (4), Martin Chalupa (3), Matěj Novotný (3), Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Michael Bezděk.

Tabulka 2.liga starší dorostenci Čechy ZDE

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.