Velkomeziříčští hokejisté předvedli parádní obrat

23Pátek 10.12.2021
HHK Velké Meziříčí – HC ISMM Kopřivnice 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly a asistence: 51:34 Střecha T. (Strnad, Křenek), 55:23 Střecha T. (Křenek), 59:49 Malec – 28:39 Marek (Krzak).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Slabý, Vlašín P., Burian V., Chvátal, Báňa, Ambrož „C" – Malec, Juráň, Paták – Strnad, Křenek, Střecha T. – Doležal, Střecha F., Maštera – Pejchal
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC ISMM Kopřivnice:
Holík (Kubáň) – Štěpánek, Marek, Vacula, Krzak, Bail, Fojtík T. – Pindel, Mach M., Suchý, Sluštík, Gola, Hrubý, Brodek, Mach J. „C", Seidler.
Trenér: Kofroň
Rozhodčí: Maťašovský – Kleprlík, Polesný.
Vyloučení: 7:9, využití: 0:1, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 35:40 (12:13, 12:17, 11:10)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 97,50 % - 39 zákroků – 60 min.
Holík (KOP) - 94,12 % - 32 zákroků – 59 min.
Diváci: 273
Velkomeziříčští hokejisté předvedli v závěru prvního víkendového zápasu s Kopřivnicí parádní obrat! V poslední desetiminutovce zatlačili soupeře do defenzivy a dvěma brankami Tomáše Střechy otočili na 2:1.
V pátečním utkání oba týmy dlouho drželi výborně chytající gólmani. Jarda Juda i Martin Holík v brance Kopřivnice v průběhu zápasu vychytali desítky velkých šancí. Skóre se měnilo až ve 30. minutě, kdy hosté využili pátou nabídnutou přesilovou hru. Na další branky potom tři stovky fanoušků čekaly do poslední desetiminutovky. Velkomeziříčští se za podpory fanoušků hnali za vyrovnáním. V 52. minutě vybruslil Milan Strnad do pásma a přihrál Tomáši Střechovi. Ten propálil Holíka ze dvou metrů nad lapačku - 1:1. Rozhodující moment zápasu přišel po nesmyslném faulu nejzkušenějšího hráče Kopřivnice Tomáše Fojtíka. Poté co knokautoval Marcela Juráně, zamířil na trestnou lavici. Spolu s ním si odešel odpykat osobní trest za nesportovní chování Ondřej Malec. Po osmi vteřinách hry ve čtyřech přihrál David Křenek Tomáši Střechovi a ten druhým gólem rozhodl - 2:1. V posledních vteřinách pečetil vítězství trefou do prázdné branky Ondra Malec - 3:1.
Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: dnes se dlouho čekalo na první branku, výtečné chytali oba gólmani. Udělali jsme řadu zbytečných faulů, což nás stalo síly v oslabení. Dokonce jsme hráli cele dvě minuty ve třech, ubránili jsme to a hned na to další dvě minuty v oslabení. To by se nemělo stávat. Soupeř další přesilovku už využil a vedl. V závěrečné třetině jsme chtěli vývoj otočit, což se povedlo. Druhá pětka dala dvě branky, protrhla konečně Holíkovu neprůstřelnost. Závěr jsme si pohlídali, i díky faulu soupeře 3 min před koncem. Třetí branka do prázdné branky vše rozsekla. Utkání bylo fyzicky velmi náročné, plné osobních soubojů. Oba týmy stálo spoustu sil a šrámů. Tři body si připisujeme my, což je super a zítra znovu budeme bojovat o další.

SOBOTNÍ UTKÁNÍ VYZNĚLO LÉPE PRO TÝM KOPŘIVNICE
Sobota 11.12.2021
HHK Velké Meziříčí – HC ISMM Kopřivnice 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Góly a asistence: 38:07 Paták (Slabý, Juráň) – 06:44 Štěpánek (Seidler, Brodek), 14:13 Suchý (Tomeček, Brodek), 31:35 Seidler (Mach J., Brodek), 43:02 Brodek (Mach J.), 56:41 Sluštík.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Slabý, Vlašín P., Kochánek, Burian V., Chvátal, Ambrož „C", Báňa – Vlašín M., Juráň, Paták – Strnad, Křenek, Střecha T. – Doležal, Střecha F., Maštera – Burian M.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC ISMM Kopřivnice:
Kubáň (Holík) – Krzak, Vacula, Tomeček, Štěpánek, Marek, Kleiner, Fojtík T. – Brodek, Suchý, Fojtík F., Gola, Seidler, Mach J. „C", Pindel, Hrubý, Sluštík, Mach M., Indrst. Trenér: Kofroň
Rozhodčí: Grygera – Mikšík, Pelucha.
Vyloučení: 4:6, využití: 1:1, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 34:33 (14:9, 9:10, 10:15)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 85,29 % - 29 zákroků – 60 min.
Kubáň (KOP) - 96,97 % - 32 zákroků – 60 min.
Diváci: 195
Druhé víkendové utkání s Kopřivnicí vyznělo lépe pro hostující tým. VelMez tak po pěti domácích výhrách odchází poražen.
Hosté opět nastoupili s tvrdou hrou a lokty nahoře. Po jednom z nepotrestaných faulů utkání skončilo pro Davida Křenka. Ten těžce rozcházel už atak na začátku pátečního zápasu, do kterého se ale vrátil a podílel se na obratu. Dnes už to ale nešlo a po jeho odstoupení a při absenci Ondřeje Malce se nám rozpadly první dva útoky. Absence klíčových útočníků byla znát a hosté nakonec zaslouženě zvítězili. Jedinou branku Velkého Meziříčí vstřelil ve 39. minutě Lukáš Paták.
Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: měli jsme aktivní vstup do zápasu, soupeře jsme zatlačili, vytvořili jsme si tři velmi dobré příležitosti, ale netrefili jsme ani prázdnou kasu. Bohužel nás soupeř za to potrestal. Nejprve tam spadlo nahození na branku s dobrou clonou. Pak hosté využili přesilovou hru, když další nahozený puk ukázkově tečovali, mezi nohy našeho gólmana. Bylo dost času na obrat. Ve druhé části jsme se tlačili do útoku, měli i tlak, ale hosté hráli na brejky, vyčkávali a z jednoho z nich nás při přečíslení potrestali rychlým kontrem a bylo 0:3. Pak jsme korigovali na 1:3 a před závěrečnou třetinou jsme ještě byli ve hře. Kopřivničtí ale poslední třetinu odehráli zkušeně, nikam se nehnali, houževnatě bránili. Pro nás těžké, prosadit se do koncovky. Přesto jsme si něco vypracovali, ale hosté po zaseknutí to trefili a vedli o tři branky. Pak jsem ještě zvažoval hru bez brankáře, ale dostali jsme střelou po ledě pátý gól, který vše dořešil. Dnes rozhodl dle mého úvod a naše nevyužité šance. Pokud bychom něco z toho dali, tak se utkání mohlo ubírat jiným směrem, ale to je vše kdyby. Z dvojutkání s Kopřivnicí jsme vytěžili tři body, takže i naše spokojenost je částečná.

Jaroslav Juda
HHK VM

2122

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.