Venkovní kurty jsou letos do července v rekonstrukci

56Volejbalová liga se stala pro náš tým v tomto ročníku minulostí. Letošní rozpis díky koronaviru byl tak trochu improvizovaný a výsledkem bylo, že některá družstva hrají až do 9. dubna a 6 týmů z 15 končí v tomto termínu.

Postihlo to nás, Teslu Brno, Plzeň a B družstva Českých Budějovic, Lvů Praha a Liberce. Poslední dvojkolo nám přilosovalo do naší tělocvičny dvě nejlepší družstva. V pátek jsme se utkali s druhými Dobřichovicemi a v sobotu s vítězem dlouhodobé části Benátkami nad Jizerou. A bylo se na co dívat. S oběma týmy jsme sehráli vyrovnané partie. Dobřichovice nás zaskočili v prvním setu. Ne že bychom je neznali, ale přeci jen nás spíš svazovalo to, že jsme je ještě nikdy neporazili. Druhý set jsme však hru vyrovnali a zaslouženě koncovku rozhodli v náš prospěch. Další set Dobřichovice ukazovali, proč patří ke špičkám 1. ligy. My se však nedali a nebýt smolné koncovky čtvrtého setu, mohlo to být vše jinak.
V sobotu přijeli Benátky. Už jsme je zde jednou porazili v předloňském ročníku a rozhodně jsme nechtěli tuto sezónu ukončit mdlým výkonem. Začali jsme odvážně a Benátky se nestačili divit. Podání na jedničku, spousta nadřazených útoků soupeře a uhrávání bodovek. Oslava volejbalu! První dva sety v naší režii. Benátky ukazovali sílu od třetího setu, přesto nás nezaskočil ani čtyřbodový náskok soupeře a v koncovce bylo vše vyrovnané. Zde rozhodovalo štěstí, a to přálo zkušenějšímu týmu s několika cizinci v základní sestavě.
Podobně probíhal i čtvrtý set. Pátý set bylo to nejlepší, co jsme mohli předvést. Až do koncovky jsme udržovali minimálně dvoubodové vedení. Ovšem za stavu 13:11 pro nás soupeř tvrdým útokem a následující třemi „kill" bloky otočil v hodině dvanácté zápas pro sebe. My byli zklamáni, neboť jsme drželi s favoritem krok a většinu zápasu jsme ho dostávali pod tlak, ovšem koncovku jsme prohráli. Stydět se však nemusíme, spíš naopak.
Škoda, že sezóna končí. Co dělat, než začne nová a již i v jiné podobě. 14 družstev sehrají soutěž každý s každým a osm nejlepších si to rozdá v play off a čtyři nejhorší o sestup a baráž. Sezóna bude končit pro základní skupinu až v březnu a zápasů bude také více než letos. Nadále budeme trénovat v naší tělocvičně. Venkovní kurty jsou letos do července v rekonstrukci, takže budeme muset hledat náhradní řešení. Závěrem bych si chtěl trochu postesknout na slabou diváckou návštěvou. Propagace byla na úrovni, máme plakáty na velkém bilboardu u kauflandu.

První ligou však naše soutěže nekončí. Hned o příštím víkendu sehrají kadeti svůj pátý, předposlední turnaj v Brně. Zde bychom měli potvrdit definitivní záchranu soutěže. Máme k ní velice blízko. V letošní sezóně sestupuje až 7 týmů, proto záchrana byla prioritním cílem. Junioři další kolo krajského přeboru mužů mají jako přípravu na poslední turnaj juniorské extraligy, který se odehraje 5.-6.března v Českých Budějovicích. Junioři mají účast ve finálové osmičce již sice jistou, i tak chtějí ukázat svou sílu, že se s nimi musí v závěrečném turnaji počítat.

VELMEZ – Dobřichovice 1:3 (-17,20,-15,-22)
VELMEZ – Benátky n.J. 2:3 (17,22,-23,-20,-13)
Hráli: Šimek, Kopecký, Huryta, Benáček, Pospíšil, Vanini, Kučera, Pavlovský, Jaša, Stanislav, Medek, Smetana, Žaba O., Slavík

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.