Přednášky v Jupiter clubu skončily. Na zámku zazpíval Wabi Daněk

IMG 7039Osmý den filozofického festivalu je za námi. Blok filozofických přednášek v Jupiter clubu zakončili Marek Hrubec a Martin Brabec v pátek odpoledne. Na zámeckém nádvoří pak večer koncertoval Wabi Daněk.

Přednáška Marka Hrubce o globální hegemonii, autoritářství a válce je řazena do projektu Akademie věd ČR Strategie AV. Problém sporů o sociální spravedlnost a jejich možného řešení prostřednictvím tzv. všeobecného příjmu představil Martin Brabec.

Páteční festivalový den zakončil Wabi Daněk, jehož doprovázel fenomenální kytarista Miloš Dvořáček. V jejich podání se posluchači dočkali nejen Wabiho hitů, ale i Skunkovek a novějších songů, třeba z druhého Ďáblova stáda.

O víkendu lze jít na koncert, divadlo nebo do Husova domu

O víkendu jsou na programu hlavně doprovodné akce festivalu, a to v sobotu Slam Poetry v 18.30 v koncertním sále JC a ve 20.30 ve velkém sále Jeppe z vršku.

V neděli je v 10.15 v Husově domě poslední přednáška desátého ročníku EFF. Petr Peňáz pohovoří o černošských spirituálech a k tomu zahraje Kuspokon. Večer festival zakončí skupina Geneze, která slaví 25. výročí svého založení. Koncert je naplánován na zámecké nádvoří ve 20 hodin. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do velkého sálu Jupiter clubu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.