Velký úspěch v celostátním finále jízdy zručnosti měl Tomáš Stejkal

3Celostátního finále jízdy zručnosti (Mistrovství republiky) v areálu SZeŠ a SOŠ Poděbrady se 9. 6. 2022 zúčastnil Tomáš Stejskal, žák 2. ročníku Hotelové školy Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí učebního oboru Opravář zemědělských strojů, pod vedením učitele odborného výcviku Václava Crkala. Soutěžilo celkem 24 žáků chlapců a 6 dívek (samostatná kategorie) z celé republiky, kteří vlastní řidičský průkaz na traktor skupiny „T".

Úkolem soutěžícího je projet předem vytyčenou trasu a splnit úkoly jednotlivých stanovišť v co nejkratším čase. Na trase bylo osm překážek – správné zahájení jízdy, pravoúhlá zatáčka, slalom, zastavení na přesnost, couvání do garáže, průjezd osmičkou, přistavení k rampě, správné zakončení jízdy. Nebylo důležité pouze co nejrychleji projet trasu, ale také co nejpřesněji a sesbírat minimum trestných bodů.

Jízda Tomáše byla výborná. Umístil se na 2. místě, jenom o 2 sekundy za vítězem.

Tomáši, blahopřejeme ti ke skvělému výsledku a vynikající reprezentaci školy!

Ing. Jaroslav Mošner, vedoucí odborného výcviku

1 copy copy2 copy copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.