V Balinách proběhnou Slavnosti úrody

Slavnosti-úrody-v-BalináchNenechte si ujít v neděli 4. října od 13 hodin první Slavnosti úrody na ekocentru Chaloupky v Balinách

Podzim je na zahradě ve znamení sklizně. Chaloupecký zahradně terapeutický areál v Balinách u Velkého Meziříčí má za sebou první rok a společně s veřejností chce oslavit první úrodu.
Na návštěvníky čekají v neděli odpoledne ukázky biozeleniny vypěstované zemědělci na Vysočině. Budeme vařit, opékat, krouhat i nakládat a ukážeme si rovněž, jak ovoce i zeleninu nejlépe uskladnit. Děti se mohou těšit na tvořivou dílnu a další hravá stanoviště. Z výstavy o přírodním zahradničení si můžete odnést inspiraci a cenné rady na příští sezonu.
Dobrou náladu podpoří tóny harmoniky a ti, co z toho ochutnávání dostanou hlad, mohou v našem občerstvení zakoupit sladké i slané dobroty samozřejmě z podzimní úrody. Více informací najdete na stránkách www.chaloupky.cz.

Více informací poskytne:
Mgr. Jana Audy, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , 737 079075

Chaloupky o.p.s. se dlouhodobě věnuje jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou. V rámci programů děti a dospělí zažijí pobyt v přírodě, pozorování rostlin a živočichů, krmení hospodářských zvířat na dětské farmě, rukodělné činnosti a spousty dalších doteků přírody a života na venkově. Programy jsou realizovány na čtyřech pracovištích Chaloupek v Kraji Vysočina – Kněžice, Velké Meziříčí, Horní Krupá a Krátká. Více informací na www.chaloupky.cz.
Baliny jsou ojedinělým projektem, jehož cílem je integrace znevýhodněných dětí a mládeže prostřednictvím zahradní terapie. Zahradně terapeutický areál zahrnuje zážitkovou zahradu a nezbytné zázemí včetně učeben v přilehlé budově. Celý areál je bezbariérový. V zahradě najdete řadu herních a didaktických prvků inspirovaných okolní krajinou přírodního parku Balinské údolí.

pdfslavnosti_úrody_2015_plakát.pdf

Slavnosti-úrody-v-Balinách-2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.