Dobrovolní hasiči v Olší nad Oslavou oslavili 120. výročí

P1620482Vznik sboru dobrovolných hasičů v Olší nad Oslavou se datuje do roku 1902. Jubileum oslavili dobrovolní hasiči společně s veřejností, kterou pozvali v sobotu 16. července na fotbalové hřiště. Bohatý program obsahoval mši svatou, projevy, ocenění členů, ukázky hasičské činnosti a techniky i večerní zábavu. Poděkování za mnohaletou činnost a přání do dalších desetiletí se ujali představitelé Okresního sdružení hasičů Žďár nad Sázavou, velkomeziříčského okrsku i SDH Mostiště a starosta města Velké Meziříčí a zároveň obyvatel místní části Olší nad Oslavou Alexandros Kaminaras.

Z ukázek hasičské činnosti šokovala přihlížející dav demonstrace nevhodného hašení hořícího oleje. Hasičské týmy předvedly požární útok a po celou dobu konání akce byla k nahlédnutí dnes již unikátní historická hasičská technika. Nejmenší se mohli vydovádět na skákacích hradech, starší zaujal stan plný historických titulů, uniforem a fotografií. Oslavy se nesly v duchu vzpomínek, vzdání holdu i poučných ukázek.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.