Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených prožila první prázdninový víkend cestováním

Sychrovcervenec202230První prázdninový a dovolenkový týden prožili členové Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí z velkomeziříčského klubu (www.asociacevm.cz) v Jizerských horách. Přihlášené rodiny měly opět po roce možnost pobýt společně a užít si krásy našich hor. Penzion Poezie v Kořenově (www.penzionpoezie.cz), který vlastní celorepubliková ARPZPD, prošel v nedávné minulosti vcelku rozsáhlými stavebními úpravami - byl vybudován výtah a upraveny bezbariérové koupelny, čímž je zajištěna jeho bezbariérovost a tím pádem přístupnost lidem s postižením.

Tech.muzeumLibereccervenec202218Pohodlí penzionu přišlo vhod všem. Počasí bylo dosti proměnlivé, ale to nebránilo účastníkům v aktivním programu. Mnozí pokořili nedalekou Čertovu horu nebo Sněžku, nechyběly túry k místním vodopádům, návštěva Jizerky, rozhledny Štěpánka, areálu U čápa, přehrady Souš, vodního díla Josefův důl i Protržené přehrady... Někteří navštívili v Liberci zoologickou a botanickou zahradu a zábavné centrum s bazény, případně navštívili technické muzeum. Došlo i na sběr borůvek. Večery pak prožívali všichni společně, sdíleli zážitky, hráli hry, složili puzzle (1 500ks), povídali si a došlo i na nezbytné opékaní buřtů na venkovním ohništi. A tak to má na správném psychorehabilitačním pobytu být. Bohatší o mnoho kilometrů v nohách (někteří i na kolech) a zážitků, se všichni ve zdraví vrátili domů.

Pobyt byl finančně podpořen z Grantového programu města Velké Meziříčí pro poskytování dotací v sociální oblasti pro rok 2022 a výtěžku akce Muzikanti dětem 2022.

M. & Z. Jůdovi
Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, z.s. klub Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.