Zelená oáza pro dlouhodobě nemocné je hotová. Bude se rozrůstat do krásy

IMG 5481„Kromě pobytu na čerstvém vzduchu to pro naše pacienty znamená také návrat k dřívějšímu životu. Zelená terasa má na ně velmi pozitivní vliv," pochválila ozelenění terasy u oddělení dlouhodobě nemocných 3 novoměstské nemocnice zdravotní sestra Jitka Zdražilová. Firma 3D Zahrady splnila svůj slib a dokončila i druhou etapu obnovy zeleně. Po truhlících zavěšených na zábradlí přibyly i zelené záhony.

IMG 5484Směs trvalek, nízkých keříků hortenzií a dalších rostlin už má své stálé místo. Stejně jako vyvýšený záhon, který bude malou bylinkovou zahrádkou. Zelená oáza je ale teprve na samém začátku. „Příští rok se už rostliny znatelně rozrostou. Bude to ovšem trvat dva až tři roky, než budou trvalky ve svém maximu. A keřům to potrvá ještě déle. Doufáme, že se tam bude pacientům líbit," poznamenala Iveta Zelená z firmy 3D-Zahrady.

Financování zajistil dívčí tým FreeRunHelps z Bobrové, jemuž se podařilo prostřednictvím projektu Vyzvi se! sehnat na tento projekt 50 tisíc korun. Stejnou částku se rozhodla uhradit realizační firma 3D-Zahrady.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

IMG 5497

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.