Na Den zdraví zveme děti i dospělé

heliportRady, co dělat, když má člověk bolavá záda, novinky z lékárny a farmaceutických firem, informace o práci hospiců, ale i možnost fota s kostlivcem Karlem, jízdu na invalidním vozíku či simulaci stavu opilosti prostřednictvím speciálních brýlí – to vše a mnoho dalšího nabídne Den zdraví, který Nemocnice Nové Město na Moravě chystá na pátek 16. září.

V době od 9 do 13 hodin budou v přízemí chirurgického pavilonu rozmístěny „stánky" firem, škol a organizací, které mají co do činění se zdravotnictvím či záchranářstvím. Chybět tak nebudou žďárští profesionální hasiči, hospic, charita, budoucí zdravotní sestřičky a ošetřovatelky nebo firma MEDIN, tradiční novoměstský výrobce lékařských nástrojů a implantátů. Dospělí si mohou přijít nasbírat cenné rady a informace, nechat si změřit tlak a vyzkoušet, zda si umí správně vydezinfikovat ruce. Pro děti budou zase nachystány puzzle, omalovánky, malování nafouknutých gumových rukavic a mnohé další aktivity. Úsměv na tváři pak malým i velkým vykouzlí vtipy a obrázky z dílny heráleckého kreslíře Radka Chodury.

Den zdraví se ale bude odehrávat i před pavilonem chirurgických oborů. V 9, 10 a 11 hodin se všichni přítomní mohou těšit na vystoupení mažoretek z novoměstského Domu dětí a mládeže. A také se zastavit u stánku novoměstských včelařů, kteří budou prodávat med, medové a včelí výrobky. V 11 hodin připomene primář infekčního oddělení MUDr. Šťastník všem přítomným doporučená očkování pro seniory a úderem dvanácté hodiny se všichni dozvědí, co dělat, když je bolí záda. „Přijďte se podívat, budete vítáni," zve ředitelka Nemocnice Nové Město na Moravě Věra Palečková.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

plakát -_Den_zdraví

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.