Pivo Harrach z Velkého Meziříčí patří mezi oceněné Regionální potraviny

DSC 0612V sobotu 3. 9. 2022 se v Jihlavě konalo slavnostní vyhlašování letošních držitelů ocenění Regionální potravina, mezi kterými bylo i pivo Harrach z Velkého Meziříčí, konkrétně Harrach - Tmavý ležák.

Ocenění tu z rukou hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka převzal jednatel minipivovaru Jelínkova vila Martin Jurek.

Co je to Regionální potravina?

Toto označení uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům z České republiky. Značka Regionální potravina je tak zárukou, že produkt i suroviny, ze kterých je vyroben, pochází z domácí produkce.

Takto označené produkty jsou navíc díky krátkým distribučním cestám čerstvější a mají lepší chuť i vůni. Mimo to prokazují vždy i jistou jedinečnost, ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup, anebo využití specifické regionální suroviny.

V rámci Kraje Vysočina se do soutěže letos přihlásilo 20 výrobců s celkem 65 produkty. Ocenění získalo 9 z nich; jejich seznam najdete na www.regionalnipotravina.cz.

Více o oceněném produktu Harrach - Tmavý ležák

Tradiční tmavý ležák plzeňského typu vyniká krásnou karamelově-kávovou vůní. Ve středně plné chuti se potom mísí výrazná složka karamelového sladu s chmelovou hořkostí, která je velmi dobře vyvážená a podtrhuje celkový charakter tohoto nesladkého tmavého piva. V Jelínkově vile tvoří spolu se světlým ležákem pravidelnou nabídku už od roku 2004, kdy byl minipivovar uveden do provozu.

Hana Charvátová, konzultantka online marketingu

Diplom

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.