Nevážně i vážně. Den zdraví pobavil, poučil i inspiroval k navázání spolupráce

IMG 6047Jste tu dvě a já vás vidím tři," konstatoval s úsměvem jeden z návštěvníků Dne zdraví v novoměstské nemocnici, který si vyzkoušel brýle simulující stav opilosti. Nebyl sám, kdo se přišel podívat, poučit se a pobavit. Den zdraví si v novoměstské nemocnici užívali malí i ti odrostlejší.
Kdo chtěl, koupil si sladkou dávku zdraví od novoměstských včelařů, kteří měli svůj stánek před pavilonem chirurgických oborů. Na stejném místě potěšily tanečně-sportovním pohybem v rytmu hudby přítomné diváky i mažoretky z Domu dětí a mládeže. Uvnitř pavilonu se prezentovaly firmy, školy, spolky i organizace, které mají jedno společné – starají se o zdraví nebo dokonce zachraňují životy. Nechyběl ani tradiční návštěvník, kostlivec Karel, jehož přivezli zástupci firmy Medin.

Na Den zdraví do novoměstské nemocnice tentokrát zavítali i významní hosté – senátoři Ing. Josef Klement a MUDr. Roman Kraus, MBA, ředitelka Regionální pobočky VZP Brno pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina Mgr. Petra Pevná, MBA a ředitel divize Morava ZP Ministerstva vnitra Doc. Ing. Otakar Smolík, CSc., MBA, LL.M. „Velmi si vážím zájmu pánů senátorů i ředitelky VZP a ředitele ZP MV nejen o náš Den zdraví, ale i zájmu naslouchat našim problémům s cílem najít vhodné řešení. Patří jim velké poděkování," ocenila přístup hostů ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková.

Den zdraví nebyla jen zábava. Na přetřes přišly i vážnější věci. „Jsem moc rád, že při příležitosti Dne zdraví, který uspořádala nemocnice v Novém Městě na Moravě pod vedením paní ředitelky Věry Palečkové, jsem se mohl sejít s řediteli dvou největších zdravotních pojišťoven. Přítomen byl i kolega, senátor MUDr. Roman Kraus, který přijal mé pozvání k diskusi na téma nedostatku lékařů, především v primární péči. Společně jsme diskutovali o vhodných systémových a krátkodobých řešeních, které bude nutné postupně zavádět do praxe," vyjádřil se senátor Josef Klement. „Paní ředitelce děkuji za milé přijetí a přeji vše dobré, především spokojené zaměstnance i pacienty," dodal.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.