V pivnici Na Lipnici se uskuteční další akce

pexels-pixabay-159291Velkomeziříčská pivnice Na Lipnici v letošním roce uspořádala pro veřejnost již několik soutěžních setkání. Konkrétně šlo o zimní, respektive jarní, turnaje ve hře „Člověče, nezlob se!" a v karetní hře „prší". A v sobotu 10. září došlo konečně i na šachy. Na počátku tohoto roku se měl konat také přebor v pexesu, ten jsme však nakonec z důvodu malého zájmu zrušili.

Pro podzim jsou přichystány celkem tři akce pro všechny zájemce:

sobota 15. října – Autobusový zájezd do Polska
Na programu je především návštěva pohádkově krásného zámku Moszna (Mošna, eventuálně i Mošná) v Opolském vojvodství. Po cestě budou účastníky výletu čekat pochopitelně také další zastávky. Zámek se nachází kousek za česko-polskými hranicemi.

sobota 22. října – Třetí ročník soutěže „O nejlepší guláš".
Každý ze zájemců připraví a uvaří svůj vlastní gulášek doma, poté ho donese v objemu cca 1 litr do pivnice, kde se mají tyto soutěžní vzorky ohřívat. Následně je začne degustovat a hodnotit odborná porota, pak se nejlepší a nejchutnější kulinářské výtvory samozřejmě nabídnou rovněž návštěvníkům, tj. hostům zmíněné hospody.

Přihlášky na zájezd a do soutěže přijímá přímo sama provozovatelka lipnické pivnice. Tou je paní Lenka Marková. Všem zájemcům také podá bližší informace.

Kromě toho je v plánu i onen tradiční autobusový zájezd na čertovský festival Krampuslauf/Nacht des Horrors, jenž bývá pořádán v dolnorakouském Hollabrunnu.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.