Papuče symbolizují domov – Místo, kde si většina lidí přeje dožít

slippers-4905435Osmdesát procent lidí si přeje zemřít doma. Jenom dvaceti procentům se to podaří. Nevyléčitelně nemocní a umírající lidé často bojují se závažnými zdravotními problémy. I přesto mohou dožít svůj život doma, a to díky mobilním hospicům.

V České republice funguje síť mobilních hospiců, která úspěšně doplňuje systém paliativní péče. V okrese Žďár nad Sázavou se jedná mimo jiné o Domácí hospic Vysočina. „Cílem péče je kvalitní život člověka na konci života. Kromě pacienta podporujeme celou rodinu. Proto v našem týmu najdete lékaře, zdravotní sestry, sociální pracovníky, pečovatele, psychology a kaplanku. Klienti mají kromě osobních návštěv k dispozici pohotovostní telefonní číslo, na které mohou kdykoliv zavolat. Jsme tedy k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Rodinu zajistíme i zapůjčením zdravotnických pomůcek a poskytujeme i podporu pro pozůstalé." přibližuje práci Domácího hospice Vysočina ředitelka Ing. Hana Brnická.

Nazujte papuče 5. října

Neustále je potřeba veřejnost informovat, že i vážně nemocní lidé - dospělí i děti, mohou dožít své poslední dny doma v kruhu svých nejbližších s podporou týmů mobilních hospiců. Proto, kdo si nazuje ve středu 5. října papuče, stává se nositelem myšlenky umírání doma. Sdílením svých fotek v papučích na sociálních sítích s hashtagem #papucovyden lidé přispějí k šíření osvěty a boření tabu kolem umírání.

Do podpory Papučového dne se zapojili i známé osobnosti jako Petra Bučková, Pavel Liška, Olga Menzelová a známí herci ze seriálu Ulice Filip Rajmont, Markéta Stehlíková a Alena Štréblová. Tito herci natočili krátké medailonky, které najdete v této složce.
Obujte s námi 5. října papuče a podpořte mobilní hospicovou péči v České republice.

Více o Papučovém dni se dozvíte na www.papucovyden.cz

Ing. Jarmila Pospíchalová, PR manažerka
Domácí hospic Vysočina, o.p.s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.