Hospicový bazárek vynesl 40 700 korun

P1690209Kinosál Jupiter clubu zaplnili 22. září podporovatelé Domácího hospice svatého Mikuláše, který svoji činnost v Meziříčí zahájil téměř před rokem. O prvotním srdcervoucím impulsu, který vedl k založení zmíněného domácího hospice, povyprávěla zakladatelka Lucie Klímová. Na počátku stála Míša, kamarádka paní Klímové, která byla v terminálním stádiu nemoci. Její slova zasáhla paní Klímovou natolik, že se začala o službu domácích hospiců v roce 2020 zajímat blíže. Ještě předtím jí do cesty osud přihrál paní Janu Sieberovou, která pomáhá zakládat domácí hospice v Čechách, na Moravě a na Slovensku. I její příběhy vedoucí k rozhodnutí pečovat o lidi v domácím prostředí jsou srdceryvné a vy si je můžete přečíst, protože paní Sieberová vydala na toto téma několik publikací. Díky její podpoře se podařilo 6. prosince 2021 založit Domácí hospic svatého Mikuláše.

Během večera dvakrát vystoupila taneční skupina Pop Balet Praha a na klavír zahrála Kristýna Špačková. Přítomní dostali prostor ke zodpovězení jejich otázek, mezi dotazujícími byl i starosta města Alexandros Kaminaras, který vyjádřil organizaci podporu. „Cílem naší péče je, aby nemocný netrpěl nesnesitelnou bolestí, aby byla zachována jeho lidská důstojnost a aby mohl poslední dny svého života strávit doma, bez bolesti a mezi svými blízkými," uvedla Lucie Klímová s tím, že se každý může zastavit v jejich sídle (Zdravotní středisko Kablo, U Tržiště). Více informací se dozvíte na webových stránkách hospice.

Dva zářijové dny také patřily hospicovému bazárku. Farní sál se proměnil v butik s mottem Přijďte se obléci do dobrého skutku. „Děkujeme všem našim podporovatelům a přispěvatelům, díky nim jsme schopni zajišťovat službu lidem na konci života, kteří nás potřebují. Nákupem oblečení jste přispěli neuvěřitelných 40 700 korun, které použijeme na provoz hospice a nákup potřebných pomůcek. Děkuji všem, kteří se s důvěrou svěřili do naší péče. A hlavně děkuji za každého pacienta, který mohl odejít doma a bez bolesti," doplnila Klímová.

Zuzana Najtová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.