S Helánem je na světě lépe

IMG 20220915_141515Ve čtvrtek 15. září bylo nebe zamračené a často pršelo.

Přesto byl pro nás tento den velmi pěkný. Vedení Sociálních služeb města Velké Meziříčí zorganizovalo vystoupení jihomoravské kapely pana Helána. Přijel celý jeho orchestr se třemi zpěváky a zpěvačkami, aby přinesli do našich sociálních zařízení radost a pohodu. Účast byla hojná, do parku pro seniory přišla řada klientů z Domu s pečovatelskou službou i z Domova pro seniory Velké Meziříčí. Program byl bohatý, jeho podstatnou částí byly lidové písně. I když nejméně polovinu účastníků tvořili vozíčkáři, nejenže se zpívalo, ale i tancovalo. Osazenstvo obou zařízení tvoří převážně lidé narození před II. světovou válkou nebo během ní. Jde tedy o věkový průměr velmi vysoký. U většiny existuje silné národní cítění a vztah k lidové slovesnosti. Proto byl program Helánovy kapely přijímán také srdcem a mnohé z nás vracel do vzpomínek na mládí.

Děkujeme vedení Sociálních služeb Velké Meziříčí, že pro nás tuto akci zorganizovalo. Setkání se kromě ředitelky Mgr. Jany Nachtigalové zúčastnila řada zaměstnanců DPS a Domova pro seniory Velké Meziříčí, především však pečovatelek a aktivizačních pracovnic. Bez jejich pomoci klientům by účast mnoha lidí nebyla možná. Díky tomu se pošmourný den 15. září stal dnem radosti.

Děkujeme také vedení radnice, které se o nás stará. Na akci byl přítomen i pan starosta města Ing. arch. Alexandros Kaminaras, s nímž jsme se setkávali i na různých akcích v minulosti. Díky i jemu za to, že mu nejsme lhostejní.

Klienti DPS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.