I seniorský život může být plný radostí a dobrodružství

pexels-centre-for-ageing-better-9710828V měsíci říjnu probíhá celorepublikové hnutí „Týden s SPCCH" (SPCCH – Svaz postižených civilizačními chorobami v České republice), kdy se můžeme ohlédnout a zhodnotit, jak jsme tento rok prožili a co všechno jsme zvládli.

Naši organizaci, již dle názvu, tvoříme převážně kardiaci, diabetici a lidé s dalšími civilizačními onemocněními, proto je pobyt a pohyb v přírodě povinný. A pokud se k tomu naskytne možnost vidět či prožít něco zajímavého, a ještě se sejde dobrá a veselá parta, tak se skloubí fyzická i duševní pohoda.

Letos jsme si nenechali ujít jarní rozkvetlé bledule u Chlébského potoka, vrchnostenské zahrady u hradu Pernštejn, rozkvetlé zahrady Pražského hradu nebo prohlídku centra Brna s průvodcem.

Dále jsme si dopřáli týdenní turistické a lázeňské pobyty v polských Beskydech v Istebném, Mariánských Lázních, Poděbradech a na závěr Metropole na Dunaji. V Novém Městě na Moravě jsme si v rámci Dne zdraví prohlédli výrobu fy. Medin a.s.

V tomto podzimním období máme ještě v plánu vycházky, besedy, návštěvu muzea a podobně. Snažíme se prožívat seniorský život, pokud možno, kvalitně, zdravě a radostně.

Organizace pobytů je náročná hlavně časově. Díky ochotným členům výboru se nám to však skvěle daří, za což jim patří velké poděkování.

Rovněž děkujeme za dobrou spolupráci a podporu městského úřadu.

za výbor ZO SPCCH M. Vítková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.