Neztraťte hlavu

old-man-6939927Jedním ze způsobů, kterými stáří omezuje lidské tělo, je demence. Mozek byl v době, kdy člověk pracoval, stále aktivizován. V důchodovém věku však vysadí z náročné každodenní činnosti a toto lenošení mysli mu neprospívá. Začíná si pomaleji vybavovat jména a fakta, odmítá kombinovat a přijímat nové informace, až někdy omezí činnost úplně. Proti tomu se dá bojovat jeho pravidelnou aktivizací, ale musí se začít včas.

V našem domě s pečovatelskou službou je řada možností, jak pro svůj mozek něco pravidelně dělat. Jednou z nich jsou takzvaná dopolední aktivizační cvičení. Konají se každý týden v úterý a ve středu. Není to povinná akce, ale dobrovolných účastníků je vždycky dost. Náplň těchto setkání je různá. Dnes chceme upozornit čtenáře Velkomeziříčska na jeden z účinných způsobů, které využíváme. Lze je zakoupit v každém knihkupectví. My si je kupujeme u p. Charvátové a nejsou drahé. Uvádíme příklad jedné z lekcí: „Pondělí či pátek, vždy má někdo svátek".

Tak vás všechny zdravíme. A nedejte se.

Klienti DPS

IMG 20220912_132951

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.