Rozzářený kruh 2022 se uskutečnil na Zásece

DSC 2741Ačkoliv zářijová předpověď nevěštila slunečné počasí, ale první mrazíky, osmáci ze ZŠ Sokolovská sbalili zavazadla a odjeli na čtyři dny do RS Záseka za novými zážitky, za jinou výukou v přírodě.

Již první den se musel naučit nebývale početný tým tří tříd rychle ztichnout nejen kvůli vyslechnutí pravidel při pobytu, ale i kvůli zadání úkolů společných pro celou třídu.

Výuka topografie, první pomoci, vázaní uzlů, střelba ze vzduchovky měla za cíl připravit 5-6 členné týmy soutěžících na branný závod. Znalost českých přísloví i melodií z filmů a seriálů, rychlé vyřešení matematických kvízů nebo správná strategie pro řešení úkolů pomohly „dětem" získat rychlé body do etapové hry.

Sportovní klání tříd v baseballu a přehazované vyzkoušela sehranost a bojovnost hráčů a hráček, neboť i tyto výsledky se započítávaly. Zato soutěž ve střelbě ze vzduchovky a turnaj ve stolním tenisu byly určeny pro jednotlivé zájemce a preventivní program Ponorka prověřil schopnosti si naslouchat a respektovat se navzájem.

Poslední večer u táboráku představily třídy své výtvarné práce – ohňový objekt i vlajku třídy a pro pobavení všech připravily scénku, nebo písničku. A jakmile se rozdaly body za splněné úkoly, zářivý ohňový kruh ohřál i chutné špekáčky.

Pod modravým pátečním nebem pedagogové odměnili třídy, sportovce, autorky log pro Kruh 2022 i „pomahače" tříd. Už šestnáctý Kruh na Zásece uzavřel nová přátelství a rozzářil mnohé oči smíchem a pohodou.

Gratulujeme všem oceněným a děkujeme za podporu rodičům, kolegyním a kolegům ze ZŠ Sokolovská, městu Velké Meziříčí, včetně informačního centra, a bývalému Zastupitelstvu města Velké Meziříčí za finanční podporu z grantového systému Zdravé město.

Ivana Bíbrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.