V novoměstské nemocnici bude otevřena improvizovaná holírna

mov2Tradiční Movember se v Nemocnici Nové Město na Moravě uskuteční i letos. K prodloužení ordinační doby urologické ambulance pro preventivní vyšetření karcinomu prostaty a varlat objednaných pacientů ve vybrané dny se připojí i improvizovaná holírna. 22. listopadu se v pavilonu chirurgických oborů novoměstské nemocnice mohou muži nechat oholit pro dobrou věc.

O improvizovanou holírnu se postará Střední škola obchodní a služeb ve Žďáře nad Sázavou. Studenti oboru kadeřnictví budou v úterý 22. listopadu v době od 10 do 14 hodin holit muže pro dobrou věc. Dobrovolný příspěvek za holičskou službu poputuje Nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Muži tak přispějí hlavně sobě.

mov1K charitativnímu projektu Movember se připojují i lékaři novoměstské urologie. Prodloužením ordinační doby chtějí upozornit na důležitost preventivního urologického vyšetření nádorů prostaty a varlat. „Vyšetření prostaty je vhodné u mužů starších 50 let, kteří nebyli během posledních dvou let vyšetřeni, a u mužů nad 45 let v případě, že byl jejich blízkému příbuznému diagnostikován karcinom prostaty. Vyšetření varlat není věkově limitováno," uvedl lékař urologického oddělení Jiří Janů.

Vyšetření budou prováděna ve dvou termínech, a to ve středu 16. listopadu a ve středu 30. listopadu. V obou dnech v době od 14 do 15 hodin. Zájemci o vyšetření se musí předem objednat na telefonním čísle 555 801 203. „Alespoň den před domluveným vyšetřením je třeba navštívit dopoledne naši urologickou ambulanci k provedení odběru krve a moče – kreatinin, PSA, moč sediment," připomenul Jiří Janů.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

IMG 1644IMG 1667

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.