Obohatili jsme výuku anglického jazyka na 2. stupni

computer-room-1699438Motivace není nikdy dost, proto stále vymýšlíme, jak nadchnout žáky v hodinách anglického jazyka, jak zjednodušit a zefektivnit učení či výuku.

V letošním školním roce jsme proto obohatili výuku anglického jazyka na 2. stupni využitím časopisů JUMP (v překladu skok), od nakladatelství Gradus. Články jsou namluvené rodilými mluvčími, obohacené o pracovní listy. Pomáháme tak žákům upevňovat a rozšiřovat slovní zásobu a větné struktury. Na tvorbě časopisu se podílejí zkušení metodici výuky angličtiny, rodilí mluvčí a sami čtenáři (například ve fotostory či anketě). JUMP přináší zábavnou a přehlednou formou odpovědi na aktuální otázky, i proto nás baví.

Dalším zpestřením do hodin angličtiny, letos pro 8. a 9. ročníky, je bezesporu školní licence výukového portálu umimeanglicky.cz. Tato platforma nabízí velké množství cvičení, textů, doplňovacích cvičení i zajímavých her a neustále se rozšiřuje. Výhodou je učitelský režim, nabízí i netradiční hry pro více hráčů, zaměřené na procvičování probraného učiva. Web je přehledně rozdělený do různých sekcí. Učitel si může zvolit, zda chce s žáky trénovat nejen poslech, gramatiku či čtení, ale i témata, která je zajímají. Tento velký soubor materiálů se zpětnou vazbou mohou žáci po registraci využít na dotykovém zařízení, počítači, a to jak ve škole, tak pro domácí přípravu.

Plánem pro letošní školní rok je i poznávací zájezd do Anglie, což je také velkou motivací pro žáky učit se cizí jazyk. Naše škola organizuje zájezdy pravidelně každý rok. Naposledy jsme Anglii navštívili v roce 2019, následující roky se zájezdy nekonaly z důvodu covidové situace. Snad nám to letos konečně zase vyjde.

Mgr. Petra Stočková,
učitelka AJ ZŠ Oslavická

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.