Portál edalnice.cz nabízí užitečnou funkci pro cestovatele

highway-4697840 copyOd 3. listopadu přibyla na státním e-shopu s elektronickými dálničními známkami nový rozcestník. Ten má za úkol návštěvníky stránky edalnice.cz navést na oficiální e-shopy okolních zemí, kde si následně mohou zakoupit elektronickou dálniční známku bez jiných dodatečných poplatků.

Rozcestník naleznete v menu vlevo nahoře. Po výběru této kategorie se objeví položka „Elektronické dálniční známky ve střední Evropě", ta obsahuje potřebné odkazy na oficilní e-shopy s dálničními známkami. „Věříme, že tento odkaz motoristé uvítají, protože je navede na oficiální e-shopy daných zemí, kde nebudou hradit žádné další manipulační poplatky za zprostředkování prodeje, jak tomu bývá často u webů, které mívají zaplacené reklamy v běžných vyhledávačích. Za touto novou funkcionalitou je také snaha o ochranu motoristů mířících do Maďarska, Rakouska, Slovinska či na Slovensko před zbytečně zvýšenými náklady a také snaha o to, aby všechny informace našli na jednom místě," řekla Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury, který je správcem systému.

Tina Kárníková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.