V Kozlově se otevírá komunitní centrum

POZVÁNKA-otevření KC_V Kozlově si zastupitelé kladli otázku jak nejlépe využít budovu bývalé prodejny potravin, kterou obec koupila již dříve od firmy Coop-Jednota. Prodejna nebyla schopná se udržet, a tak bylo v roce 2019 rozhodnuto, že se zde vybuduje společenské zázemí pro občany z Kozlova, ale i ze sousedních obcí. Budova tak bude sloužit široké veřejnosti. V roce 2020 byla vytvořena projektová dokumentace, v dalším roce bylo provedeno výběrové řízení na stavební firmu. Až začátkem letošního roku se začalo stavět, ale již za 10 měsíců můžeme komunitní centrum slavnostně otevřít. Budou se zde konat různé přednášky (lékaři, hasiči, policie apod.), ale hlavně se zde budou scházet rodiče s dětmi, senioři nebo centrum může sloužit i pro soukromé akce (svatby, oslava narozenin apod.). Samozřejmě se zde budou konat společenské akce, jako např. posezení občanů při "čarodějnicích", ke Dni dětí, po drakiádě nebo při rozsvěcování vánočního stromu.

Stavba vznikla za podpory ministerstva místního rozvoje, které stavbu podpořilo dotací ve výši 3.325.000,-Kč. Celá stavba stála 9.200.000,-Kč.
Velké poděkování patří Mikroregionu Velkomeziříčsko-Bítešsko, MAS Most Vysočiny, ale i dalším jednotlivcům, kteří nám pomáhali při vyřizování všech administrativních záležitostí.

Jaromír Plodek, starosta obce Kozlov

POZVÁNKA-otevření KC

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.