I my se těšíme na Ježíška

IMG 20221101_131011Prosinec je měsíc, který máme rádi. Letos nám tento první zimní měsíc trochu zkomplikují obavy ze zvyšujících se cen všeho, zvláště pak energií. Přesto – čekají nás Vánoce a my se na ně všichni těšíme. Není lehké být starý a nemocný, ale zvládneme to. Nejsme opuštění. Máme své rodiny, na kterých nám záleží více než na vlastních osudech. Pomáhají nám výborné pečovatelky, je s námi vlídně zacházeno, dobře se o nás stará vedení sociálních služeb i radnice. A tak i když je někdy zle, nejsme v tom sami.

Volný čas naplňujeme také tím, že se scházíme na různých aktivizacích. V pondělí se koná literární kroužek. Letos v prosinci v něm máme na programu anglickou literaturu, z níž si čteme např. z Wildova díla Cantervillské strašidlo a jiné povídky a přidáme trochu zeměpisných informací o Anglii.

IMG 20221101_130846V úterý a ve středu se scházíme ve skupinách, které střídavě vedou pečovatelky. Tam soutěžíme ve znalostech, bavíme se kvízy, společně pečeme a připravujeme pohoštění, povídáme si o životě, trochu cvičíme, zpíváme atd.

Odpoledne se scházíme v malých přátelských skupinách u kávy či u společných her. Přátelství mezi lidmi, dobré sousedské vztahy – to jsou důležité medikamenty pro duši. Jednou za měsíc se v naší budově koná hojně navštěvovaná mše svatá.

Jezdíme k lékaři či na vyšetření do nemocnic a snažíme se moc si nestěžovat. Zlobíme se nad cenami při nakupování potravin a trochu se obáváme toho, jak to bude letos v zimě s teplem. A naším největším přáním je, aby skončila ta hrozná válka na východ od nás.

Přejeme našim dětem i vnoučatům, aby jim bylo na světě dobře a všem lidem dobré vůle klidné Vánoce 2022.

Klienti DPS

IMG 20221101_130959

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.