Jedno přání mám – Zůstat doma

hand-3666974Každý člověk potřebuje svého Anděla Strážného a nás je hned několik. Spousta lidí už o nás ví, mnoha z nich jsme již naši pomoc poskytli a nejednou se stali Anděly, kteří zachránili život.

Anděl Strážný je registrovaná sociální služba tísňové péče. Naše organizace nese symbolický název Anděl Strážný a pomáhá seniorům, dlouhodobě nemocným lidem, osobám se zdravotním postižením a jejich rodinám prostřednictvím mobilního monitorovacího zařízení s SOS tlačítkem. Toto zařízení zvané TIPEC (zkratka tísňové péče) je napojeno na dispečink, kde je náš odborný personál připraven poskytnout klientům okamžitou pomoc 24 hodin denně, 365 dní v roce.

Zařízení TIPEC pomáhá stovkám seniorů po celé České republice. Mimo jiné má v sobě zabudovaný detektor pádu a detektor pohybu, které zalarmují naše dispečerky, pokud se klient delší dobu nehýbe nebo upadne. Dispečerky následně klientovi volají přímo na zařízení, zjišťují, v jaké situaci se klient nachází a v případě nutnosti kontaktují rodinné příslušníky, jiné kontaktní osoby či integrovaný záchranný systém.

Monitorovací zařízení TIPEC poskytujeme našim klientům formou zápůjčky zcela zdarma, instalace zařízení stejně jako návštěva sociální pracovnice v místě bydliště klienta a nastavení služby je rovněž zdarma. Za službu se platí pouze měsíční paušální poplatek ve výši 450 Kč s tím, že první měsíc užívání služby je bezplatný, je to jakési adaptační období, kdy má klient možnost si zařízení vyzkoušet a rozhodnout se, zda mu vyhovuje.

Součástí naší služby je i připomínání léků, kontrola pitného režimu či tzv. Povídavá linka, kam si klienti mohou zavolat a popovídat si v případě, kdy se cítí osamělí či si chtějí zahrát třeba slovní fotbal nebo protrénovat paměť. Povídavá linka je tedy mnohdy plná oboustranně přínosných a příjemných chvil. Veškeré tyto služby jsou našim klientům poskytovány rovněž zdarma.

Díky TIPCI jsou lidé schopni bez obav o své zdraví mnohem déle zůstat žít doma, ve svém přirozeném prostředí, kde mají vzpomínky, zázemí, klid ale především dobře známý DOMOV.

Cílem Anděla Strážného je snížení zdravotních a bezpečnostních rizik, zprostředkování či poskytnutí pomoci v krizových situacích a oddálení odchodu do pobytových zařízení.

Příběh paní Hany si můžete přečíst níže: 
pdfPříběh paní Hany

Kontakt:
Anděl Strážný z. ú.
Fügnerovo náměstí 1808/3, 120 00 Praha 2
Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Bezplatná telefonní linka NONSTOP +420 800 603 030
www.andelstrazny.eu

Sociální služby Velké Meziříčí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.