Podpořte boj proti rakovině prsu akcí Růžová ve fitness

mamma helpŘíjen je na celém světě měsícem boje proti rakovině prsu a podpory nemocných žen.


Tato myšlenka vznikla v roce 1985 v USA - je tedy již 30 let starou tradicí. Cílem je podpořit prevenci, ale také ukázat, jak se s nemocí potýkají ženy, které potkala. V průběhu října se v mnoha zemích světa koná řada náborových i motivačních kampaní, konferencí, seminářů, přednášek.
Česká republika se připojuje pravidelně k "růžovému říjnu" řadou akcí, povětšinou zastřešených největší českou pacientskou organizací MAMMA HELP.
Nádorovým onemocněním prsu je v ČR postiženo každoročně více než 7 000
žen - tj. zhruba každá 8. žena. A nejde jen o "starší dámy", jak je ve všeobecném podvědomí. Nemoc se stále častěji objevuje u mladých dívek, u maminek malých dětí. Je již dostatečně známo, že pouze onemocnění zjištěné včas, tj. v počátečním stádiu, dává každé ženě velkou šanci na přežití a uzdravení.
Ne všichni však ví, jak si počínat, aby předešli tragickým následkům, přestože v ČR existuje preventivní péče na velmi dobré úrovni. Ženy ji zkrátka většinou z neznalosti anebo z pohodlnosti nevyužívají.
Sdružení MAMMA HELP nabízí konkrétní informace, jak preventivních prohlídek využít a jak si vlastní zdraví a život chránit. Součástí přednášek je i nácvik samovyšetření na fantomovém modelu.
Skupina IQ pohyb a sdružení Mamma HELP připravují pro letošní říjen unikátní celostátní projekt pomoci, ve kterém se spojují nemocné ženy a aktivní "cvičící" lidé. Pod heslem "nejste v tom sami" se propojuje přednášková činnost „mammahelpek" s prodejem triček s logem akce ve fitness centrech. Tričko stojí 120 Kč a celý výtěžek z prodeje bude 10. 11. 2015 slavnostně předán neziskové organizaci Mamma HELP.
Ve Velkém Meziříčí proběhne přednáška ve středu 7. října od 17.30 hodin ve společenském sále Nový Svit, Náměstí 13/15 - pasáž 1. poschodí, naproti Fitness Nový Svit. Prodej charitativních triček, jejichž zakoupením podpoříte dobrou věc, je na recepci Fitness v průběhu měsíce října.
Ženy přijďte, děláte to pro sebe!

Eva Nedomová (zdroj: inf. materiály Mamma HELP).

Pozn.: Spolupořadatelem této akce ve Velkém Meziříčí je JÓGA-VM (Eva Nedomová) a FITNESS NOVÝ SVIT (AVISTA TEAM, s. r. o.)

Technický partner: Jupiter club, s. r. o., Velké Meziříčí

help

 

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.