Přijďte vybrat meziříčského čerta

DSCN9231Předsálí velkomeziříčského kina se zaplní desítkami čertích hlaviček. Ty se utkají v soutěži „O meziříčského čerta", kterou pořádá zdejší muzeum.

Během podzimních měsíců se totiž v prostorách velkomeziříčského muzea vystřídaly zhruba tři stovky malých žáčků mateřských a základních škol, kteří dorazili na muzejní program Čertova studna. Během něho se děti dozvěděly nejen spoustu zajímavých informací o zámecké studni a zhlédly malé loutkové divadélko, ale hlavně se mohly pustit do výtvarného tvoření. A co jiného mohly děti vyrábět, když se seznámily s pověstí o čertovi kopajícím zámeckou studnu, než právě čerta. Dostaly předpřipravený materiál a dle vlastní fantazie vytvářely rohaté hlavičky.

Výsledek si mohou návštěvníci prohlédnout až do konce roku vždy před začátkem filmového představení v předsálí kina. Čerti budou opatřeni jednotlivým čísly a návštěvníci mohou vybírat toho „nejčertovatějšího". Autor vítězného dílka bude obdarován sladkou odměnou.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.