Malé muzeální ohlédnutí

received 1153351792268585Po dvouletých neklidech se konečně zadařilo – uzavírající se rok 2022 přinesl možnost vyplnit program velkomeziříčského muzea se vším všudy. Dveře zámku se otevřely a zůstaly tak po celou sezónu. A to sezónu veskrze naplněnou hodnotnými akcemi a možnostmi vyžití pro široké okolí.

Nepočítaje návštěvníky stálých muzejních sbírek a obou prohlídkových tras na zdejším zámku, přibyl nový fenomén zájemců – děti a mládež školou povinná. Nejdychtivější zájemci z těchto řad dorazili už na letošní první výstavu Strašidelný zámek. K výstavě obrazů Bořivoje Pejchala se již řady studentů a žáků začaly rozrůstat a v podzimních měsících se nádvoří i výstavní sál plnily štěbetáním dětí z mateřských škol, hlasy menších i větších školáků i klidnými dialogy studentů.

Programy o moderním umění, múze malířky Zdenky Vorlové Vlčkové i pověst o zámecké studni přilákaly nebývalé množství zájemců, jejichž počet narostl na sedm stovek. A to ještě musíme přičíst skupiny s poznávací procházkou městem a ty, kteří navštěvují program při právě probíhající výstavě Kouzlo myslivosti.

Takže suma sumárum: pět výstav + historické slavnosti + spolupráce při EFF + pořádání dvou koncertů + noc muzeí + čtyři řady školních programů + plná prohlídková sezóna = radost z vaší spokojenosti + poděkování pedagogickým pracovníkům za aktivní přístup + motivace do další sezóny 2023 všem pracovníkům muzea.

Pokud řeč čísel nalezne shodu s řečí lidského dorozumění a porozumění, je to skvělé. A tak to má být. Děkujeme a těšíme se na setkávání v příštím roce.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.