Ukrajinští uprchlíci si mohou požádat o prodloužení dočasné ochrany

Pomoc UkrajiněDočasná ochrana je v ČR poskytovaná zejména občanům Ukrajiny a jejich rodinným příslušníkům, kteří přede dnem 24. února 2022 pobývali na Ukrajině a Ukrajinu následně opustili. Nyní je možné požádat o její prodloužení.

Online registrace k prodlužování dočasné ochrany je fuknčí od 30. 1. 2023 do 31. 3. 2023. Registrovat se na prodloužení dočasné ochrany můžete pouze online.

K prodloužení dočasné ochrany se však NEREGISTRUJTE přes stávající Internetové objednávání (FRS).
Tato webová stránka neslouží pro online registraci k prodloužení dočasné ochrany. Celý proces prodloužení dočasné ochrany včetně online registrace jezdarma.

Zástupce nezletilé osoby (osoby mladší 18 let) může provést registraci k prodloužení dočasné ochrany pouze jejich zletilý, oprávněný zástupce. Pokud tedy zastupujete nezletilou osobu, musíte prokázat vazbu, která vás k tomu opravňuje. Pro tento účel mohou být použity různé dokumenty v závislosti na tom, koho zastupujete.

V přiložených dokumentech si najděte ten, který je určený pro vás.

Většina těchto materiálů je dostupná na facebookových stránkách Naši Ukrajinci.

 Jan Uher

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.