Operativa v novoměstské nemocnici se vrátila k normálu

IMG 5819Po útlumu z minulých let se statistické číslo vyjadřující množství operačních zákroků v loňském roce opět navýšilo. A to i přesto, že začátek roku 2022 byl ještě kvůli vysokému počtu covidových pacientů v útlumovém režimu. Počet operací za uplynulých dvanáct měsíců se pohybuje zhruba na stejných číslech, jako v období před koronavirovou pandemií.

Zatímco v roce 2021 se v Nemocnici Nové Město na Moravě uskutečnilo 8 675 operací a o rok dříve jen 7959, vloni to už bylo 9 607 operací. Nejvíce operačních zákroků provedli lékaři na chirurgii. Za rok 2022 se tam uskutečnilo 5 084 operací. Mezi toto číslo jsou započítány i zákroky neplánované, poúrazové.

Na ortopedii se vloni uskutečnilo 1 510 operací, předloni jich bylo 1078. Na urologii zoperovali lékaři 1855 pacientů a na novoměstském gynekologicko-porodnickém oddělení bylo provedeno 1 158 operačních zákroků.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.