Gymnázium lákalo speciálními učebnami a laboratořemi

Gympl VM_24Ve středu 1. února 2023 se snažil udělat si čas každý, kdo uvažuje o studiu na velkomeziříčském gymnáziu. Od 14.30 až do 17.30 hodin probíhalo takzvané odpoledne otevřených dveří, kdy si veřejnost mohla budovu gymnázia prohlédnout takřka od sklepa po půdu.

Ano, i ten pomyslný sklep stál za návštěvu, protože světlé šatny, kde má každý student dostatek místa a svou skříňku, potěší každou starostlivou mámu.

Sto dvacet čtyři let stará budova gymnázia je velmi rozlehlá. Proto škola návštěvníkům nabídla dostatek průvodců a průvodkyň, které je i s komentářem prostorami bezpečně provedli. Nás se ujaly studentky Zuzana a Natálie.

Postupně jsme procházeli jednu učebnu za druhou, kde výklad k výuce jednotlivých předmětů podávaly přímo průvodkyně, nebo návštěvníky předaly dalším průvodcům určeným právě pro tuto třídu či laboratoř. V ideálním případě výklad podával přímo vyučující daného oboru.

Zuzana s Natálií nezapomněly přítomné zasvětit ani do fungování Studentské rady, kterou považují za velmi potřebný orgán pro vzájemnou komunikaci mezi studenty a vedením školy.

Speciální učebny a laboratoře byly určitě největším lákadlem pro zvídavé žáky, kteří se těší, až se stanou studenty a budou svoje poznání moci dále rozšiřovat.

Přijímačky nanečisto
Koho škola svou prezentací zaujala určitě ji navštíví o týden později, tedy ve středu 8. února, kdy si od 15:00 do 18:00 hodin může vyzkoušet přijímačky nanečisto. Přijít však mohou i ti, kteří uvažují o studiu na jiné středí škole a jen se potřebují „otrkat" a vyzkoušet si, co v sobě mají. Není třeba se nikde registrovat ani hlásit předem. Přijímačky si mohou vyzkoušet zájemci o osmileté i čtyřleté studium. Je však třeba, aby si s sebou všichni přinesli vlastní tužku na rýsování, propisku, pravítko a kružítko.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.