Parkoviště u nemocnice bude uzavřené. V případě nepřízně počasí se bude parkovat i na silnici I/19

biathlon-274769 copyDalší díl Světového poháru v biatlonu, který se ve dnech 2. až 5. března uskuteční v Novém Městě na Moravě, je doslova za dveřmi. A ruku v ruce s ním přicházejí i omezení pro řidiče a změny v dopravním systému.

Zcela uzavřena bude od 2. až do 5. března komunikace vedoucí z Nového Města na Moravě do Vlachovic. „Objízdná trasa povede přes Maršovice, Rokytno, Sněžné, Krátkou, Fryšavu a Tři Studně," vyjmenovává Jan Skřička z organizátorského týmu.

S další možnou uzavírkou musí řidiči počítat i v případě silnice I/19. Pro parkování návštěvníků biatlonového klání je totiž připravena suchá i mokrá varianta. V případě příznivého počasí bude využito parkoviště nad nemocnicí, u Koupaliště a u Jiříkovic. Mokrá varianta počítá s parkováním na silnici I/19, a to ve směru od Žďáru nad Sázavou od odbočky k nemocnici až po okružní křižovatku. Vyhrazené plochy pro parkování budou nejen v Novém Městě na Moravě, ale i v nedalekém Žďáře nad Sázavou. Parkovat budou návštěvníci Světového poháru v biatlonu za nepříznivého počasí i na části ulice Novoměstská až po křižovatku k Mělkovicím.

O možnostech parkování budou řidiči informováni mobilním světelným dopravním značením a navedeni organizátory závodu. „Při příjezdu do areálu doporučujeme podívat se na webovou stránku parkování aktuálně s on-line mapou parkovacích míst," informuje Jan Skřička.

Omezení zaznamenají i návštěvníci Nemocnice Nové Město na Moravě. Horní parkoviště u nemocnice bude pro veřejnost zcela uzavřeno už od středy 1. března. Klienti nemocničního zařízení tak budou muset hledat parkovací místa jinde. Buď v přilehlých ulicích, nebo na dolním parkovišti.

Pro autobusy bude připraveno parkoviště v Maršovicích v areálu JCZ / Moreau Agri nebo na ulici Nezvalova u novoměstského nádraží. Pro karavany je zase vyhrazeno parkování v Maršovicích.

Po celou dobu trvání biatlonových závodů se budou mezi Žďárem, Fryšavou a Třemi Studněmi pohybovat autobusy kyvadlové přepravy diváků. V případě mokré varianty bude obdobně zajištěna i přeprava fanoušků z Bystřice nad Pernštejnem. „Do a z areálu budou také vjíždět a vyjíždět vozidla týmů, pozvaných hostů, novinářů, zásobování i organizátorů. Z těchto důvodů se mohou také na silnicích tvořit kolony, které prodlouží obvyklé dojezdové časy," připomenul Jan Skříčka.

Otázka, zda organizátoři zvolí suchou či mokrou variantu, bude zodpovězena 1. března.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.