Hraběti Harrachovi se splnilo pět přání

0 DSC_4729Beznadějně vyprodané sobotní noční prohlídky přenesly návštěvníky za hrabětem Františkem Harrachem a společně se stali svědky neobyčejných setkání. Díky stroji času se v mohl hrabě Harrach potkat se svým dědečkem při výuce šermu, vidět vnoučata, jak vyvolávají jeho ducha a připravovat se na cestu do dalekého Sarajeva.

Kostýmované prohlídky se uskutečnily v rámci celostátního Festivalu muzejních nocí a jejich hlavní postavou a průvodcem se ve velkomeziříčském zámku stal právě František Harrach.

Během čtyř prohlídek prošlo branami zámku na dvě stovky návštěvníků, které hrabě Harrach uvítal z balkonku nad hlavním vstupem do budovy. Svoje hosty následně pozval na vnitřní nádvoří, kde bylo připraveno vystoupení praporečníků, které bylo v pozdějších prohlídkách doplněno ještě o ohňovou show. Společná cesta pak pokračovala do zámeckých pokojů. Tam se odvíjel příběh splněných přání, kdy František Harrach od svých přátel například obdržel cestovní výbavu na připravovanou výpravu do Sarajeva.

O program letošních nočních prohlídek, který byl šit na míru přímo velkomeziříčskému zámku, se postarali členové brněnské skupiny Bravo team a Brněnského okrašlovacího spolku Šembera. Jelikož tento rok je věnován rodu Harrachů, nemohly být prohlídky zasvěceny nikomu povolanějšímu než právě tomuto majiteli. Dle reakcí návštěvníků, kteří odcházeli spokojeni a s úsměvem na tváři, se večer plný vtipu, veselých situací a šermířského umění vydařil.

Noční prohlídky jsou tradičně velmi oblíbenou akcí, o čemž svědčí fakt, že již během čtvrtečního dopoledne byly rezervovány poslední volné lístky.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.