Splněný sen. Klienti Domova Kamélie Křižanov vyrazili k moři

Foto Splněný_sen._Klienti_Domova_Kamélie_Křižanov_vyrazili_k_moři_1_Klientům Domova Kamélie Křižanov, kteří žijí v Chráněném bydlení ve Velkém Meziříčí, se splnil velký sen. Letošní letní dovolenou totiž strávili u moře. Na přelomu srpnového a zářijového měsíce pobývali v přímořském resortu Albena na bulharském pobřeží, kam cestovali letadlem. Let byl pro všechny velkým zážitkem a další přibývaly.

„Přálo nám počasí, koupačka byla rovněž skvělá. Klienti se sami přesvědčili, že moře je opravdu slané. Výborné byly také služby, bylo o nás dobře postaráno," říká vedoucí služby Marcela Bajerová.

Na velkomeziříčské adrese žije 12 klientů od roku 2015 a rychle se v ulici Za Horou zabydleli. Pravidelně dojíždějí do Denního stacionáře v Měříně, jenž provozuje Domov Kamélie Křižanov a jehož služby může využívat i veřejnost. Část klientů rovněž navštěvuje Chráněnou dílnu v Třebíči. Pokud je příležitost, chodí na brigády. Ve volném čas využívají mnohé služby, které město nabízí. Fit se klienti udržují i díky pravidelným návštěvám místní posilovny. Příkladná je pak spolupráce s velkomeziříčskou radnicí, která má na starost opatrovnictví několika klientů. Společnými silami se tak podařilo splnit jejich velký sen.

Silvie Tomšíková, ředitelka
Domov Kamélie Křižanov

Foto Splněný_sen._Klienti_Domova_Kamélie_Křižanov_vyrazili_k_moři_2_

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.