212 běžců podpořilo Domácí hospic Vysočina

2023 Beh_pro_Domaci_hospic_Vysocina_2V sobotu 16. září se od 14 hod. v areálu koupaliště v Novém Městě na Moravě uskutečnil 5. ročník Charitativního běhu pro Domácí hospic Vysočina.

Celkem 212 účastníků podpořilo částkou 95 359 Kč Domácí hospic Vysočina. Krásné letní počasí přilákalo běžce všech věkových kategorií na tři trasy od 300 m až po 5 km. Před samotným startem účastníci obdivovali šermířské souboje Skupiny historického šermu Flamberg, povozili se na hasičském člunu nebo si vyrobili magnetku, klíčenku, či odznáček.

Získané peníze použije Domácí hospic Vysočina na nákup vozidla pro pracovníky přímé péče. S pořízením automobilu pomůže dar společnosti Teleflex a významnou podporu poskytl Nadační fond Františka Podstatzky Lichtenstein ve výši 200000 Kč. Zakoupený vůz půjde konkrétně do zdravotního týmu Domácího hospice Vysočina.

Ing. Jarmila Pospíchalová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.