Linka důvěry je tu pro vás každý den

woman-6215939Linka Důvěry STŘED poskytuje již šestnáct let své služby anonymně, sedm dní v týdnu, od 9 do 21 hodin. Volající hradí pouze telefonické spojení dle platných tarifů svého operátora. Obrátit se na ni můžete odkudkoliv prostřednictvím telefonu, chatu nebo e-mailu. Není potřeba se objednávat, sdělovat své jméno nebo čekat v čekárně.

Linku důvěry může kontaktovat každý, kdo se z jakéhokoliv důvodu necítí dobře a neví, s kým by mohl svá trápení řešit. Dostane prostor pro srovnání myšlenek, znovu nalezení vlastních osvědčených strategií při řešení obtížných situací a podporu v jakkoliv náročném období. Pracovníci linky jsou profesionálové, psychologové nebo sociální pracovníci se speciálním výcvikem pro práci v krizových situacích, kteří jsou připraveni poskytnout podporu každému bez omezení věku a problematiky.

„Klienti se na nás nejčastěji obracejí s tématy týkajícími se osobnostní a existenciální problematiky (osamělost, sebevražedné myšlenky, stres). Velký počet klientů trápí také vztahy v rodině nebo nesoulad ve vztahu. Třetím nejčastějším tématem jsou pak zdravotní obtíže, a to zejména duševní onemocnění a sociální patologie a závislosti – problémy s alkoholem a domácí násilí. Dále jsme řešili akutní traumatické zážitky (úmrtí, znásilnění) a sociální problematiku – finance a péči o děti. Věková skupina našich klientů je velmi široká, nejvíce jich je ve věku 25-35 let a obrací se na nás i děti a dospívající do 18 let," sděluje koordinátorka linky Tereza Nekulová.

Linku důvěry STŘED můžete kontaktovat prostřednictvím telefonu na číslech 775 22 33 11 nebo 568 44 33 11 denně od 9 do 21 hodin. Na chatu portálu iporadna.cz se střídá s dalšími krizovými linkami a je k dispozici denně ve vybraných hodinách. Na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. dostanete odpověď do 48 hodin od přijetí mailu. Ve službě je aktivní vždy jeden z pracovníků, který obsluhuje všechny tři komunikační kanály – telefony, chat a e-mail. Může se stát, že se hned nedovoláte, protože zrovna hovoří s někým jiným. Mějte prosím trpělivost a obraťte se na linku později.

„Jsme jedinou službou tohoto charakteru na Vysočině a našim cílem je být na blízku lidem, kteří mají pocit ohrožení, jsou osamělí, zmatení a z nejrůznějších důvodů se nechtějí nebo nemohou svěřit někomu ze svého okolí. Přesto však potřebují pochopení, podporu, důvěru a zároveň kvalifikovanou radu a pomoc. Jen za letošek linka zaznamenala více než 3000 kontaktů, převážně telefonických. Pokud vás cokoli trápí, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu pro vás.," doplňuje Tereza Nekulová.

Mgr. Tereza Nekulová
Koordinátor programu Linka důvěry STŘED

LD logo_2022

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.