Proběhl 6. ročník soutěže Legrando

IMG-20231117-WA000017. listopadu pořádal Kynologický klub Velké Meziříčí šestý ročník soutěže Legrando.

 

 

IMG-20231117-WA0070Akce se konala na kynologickém cvičišti v Martinicích. V pěti disciplínách si zasoutěžilo 13 týmů. V soutěži nazvané Krabičák měli hafani za úkol vyčmuchat v hromadě papírových koulí, a rychle sežrat, ukrytý kus salámu. V této disciplíně zvítězila fenka Ginny s psovodkou Martinou. V druhé disciplíně Klokaní odložení měl psovod za úkol odložit svého psa a zdolat desetimetrovou trasu skákáním v pytli tak, aby jeho psí parťák za ním neutekl. V této disciplíně byl nejlepší „klokan" Alex s fenkou Fany. Třetí disciplína Tenisová loupež bylo proběhnutí „opičí" dráhy mezi kužely a překážkami s tenisovým míčkem. Tenisák zůstal dobře utajený, ale nejlepším loupežníkem se stala opět Fany s Alexem. Předposlední disciplína Volání z hlubin měla za úkol prověřit vztah psa a jeho pána. Psovod měl nasazený kbelík na své hlavě a přivolával svého psa k sobě. Tuto disciplínu vyhrál Pepa se psem Nerem. Poslední disciplínou byla Stonožka. Úkolem bylo navléci svému psovi na tlapky ponožky a přejít určenou vzdálenost. To byla opravdu velká legrace. Pes v ponožkách je totiž jak slon v porcelánu. V této disciplíně vyhrála fenka Arabela s psovodkou Ivonou. Tento drobný nekomfort našich pejsků byl odměněn velkými pochvalami a spoustou psích pamlsků.

IMG-20231117-WA0042Konečné pořadí závodu:

1. místo Ivona + Arabela (44 bodů)
2. místo Tina + Róza (43 bodů)
3. místo Alena + Korálka (41 bodů)

Akci jsme si moc užili. Zasvítilo nám sluníčko, podzimní vítr ošlehal tváře. Zasportovali jsme si, zasoutěžili, zasmáli se a strávili jsme se svými psy a lidskými kamarády pár pěkných chvil.

Poděkování patří realizátorům, pomocníkům, soutěžícím a přátelům, kteří tam byli s námi.

Akce byla finančně podpořena z Grantu Zdravé město.

S našimi psími parťáky trénujme a cvičíme, není to jen na zkoušky či závody, ale hlavně pro radost.

Za KK Velké Meziříčí A. V.

IMG-20231117-WA0049

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.