Děje se v knihovnách

IMG 8299Tak se nám to blíží! Leden byl měsícem, který můžeme rozhodně nazvat klidem před bouří. Obvyklá provozní doba bez jakýchkoliv omezení, všechny běžné služby. Ovšem v únoru už se zvedá vítr! I do příprav nezasvěcený návštěvník pocítí na vlastní kůži první známky velké změny. Měl by si půjčit do zásoby o dost více knih než obvykle. Však je také bude vracet až v květnu. Četba ale nesmí být ze skladů a čtenář nemůže přijít ve čtvrtek.

Kdo se alespoň jednou v životě stěhoval, ví, že nejlepší transportní obaly téměř na cokoliv jsou banánové krabice. Také ovšem zná strasti provázející jejich pořízení. Není tedy divu, že my si je syslíme už několik let. Aktuálně se roztahují snad na všech myslitelných místech suterénu a čekají na svou chvíli. A ta právě nastala. Únorové úterky a čtvrtky jsme si vyhradili na zabalení všeho, co uchováváme ve skladech knih, novin, časopisů, divadelních rekvizit, úklidových prostředků... Kdo by řekl, že máme takových úložišť sedm?

IMG 8318V jedné budově balíme a co se děje v té druhé? Spousta viditelných i oku skrytých věcí. K těm prvním patří zajištění nefunkčního průchodu k sousedům, nasazení protipožárních dveří, instalace bezpečnostních zábradlí, položení koberce tam, kde to bylo nejnutnější.
Do té druhé kategorie patří domluva vyčištění koberců původních, objednání únikového značení, pokračující přípravy na uzavření smluv na energie, které se neobejdou kupříkladu bez dodatku ke zřizovací listině. Rušno je i kolem wifi, zajištění generálního klíče či realizace nezbytných revizí. Snad nejhřejivější z toho všeho zmatku je seznam, na němž přibývají jména dobrovolníků připravených v dubnu přiložit ruku k dílu. A co si budeme povídat... už se nám to blíží!

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.