Kouzlo malé železnice uchvátí nejen děti

P1850704Po celý tento týden, až do neděle 18. února (14:00–18:00), máte možnost ve sklepení Základní umělecké školy Velké Meziříčí navštívit výstavu Modelová železnice TT, kterou pořádá Klub železničních modelářů.


Už cesta do výstavních prostor je lemována nejrůznějšími proprietami bytostně spojených se železnicí. V samotných výstavních prostorách se po kolejích prohání nejrůznější typy lokomotiv a vagonů. Mistrně a do detailů je vyvedena i krajina modelového kolejiště. Takže tu najdete třeba hlídku VB v akci, chlapa na komíně, hasičskou tatru na výjezdu či práškovacího čmeláka. Na silnicích pak wartburgy, trabanty, embéčka, žigulíky, vé3esky, es5, velorexy, zetory, avie, gazy, trambusy či známé autobusy ešemky.

Hlavně tu jezdí spousta vlaků, a to nejen ty osobní. Nákladní vlaky mají různé náklady, a to třeba klády, štěrk, prosívku, ale třeba i tanky. K železnici patří samozřejmě i realisticky vyvedené nádražní budovy, hradla sila, ale také mosty a tunely. Samozřejmě nemohou chybět detaily jako veřejné osvětlení, telegrafní sloupy, návěstidla, lavičky, květináče...

No prostě je potřeba zajít a podívat se, určitě objevíte mnoho dalšího.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.