Svaz žen plánuje výstavy i sraz historických kočárků

P1178796V pondělí 19. února si připravil Český svaz žen (ČSŽ) tradiční výroční schůzi, účastnilo se jí kolem třicítky členek a dva hosté. Ženy prošly všechny úspěchy za uplynulý rok, události, kterých se účastnily, slova padla i k rozpočtu svazu.

Na úvod přivítala všechny přítomné ženy a hosty (starostu města Alexandrose Kaminarase a ředitele Jupiter clubu Milana Dufka) Jiřina Kácalová. 

Předsedkyně svazu Hana Homolová se zmínila o plánech na nadcházející období. „Tento rok bude skoro stejný jako ten loňský, ale přece jen nás něco nového čeká. Blíží se naše tradiční Velikonoční výstava, termín již známe 25., 26., 27. března. V dubnu se zúčastníme Čisté Vysočiny. Další ročník srazu historických a retro kočárků se nově uskuteční v květnu, jelikož bychom akci rády spojily se Svátkem matek. Zájemci o účast se již mohou hlásit. Čeká nás také spousta kulatých a půlkulatých výročí, která společně v letošním roce oslavíme," vyjmenovala Homolová.

„Jsem vždy moc rád, když mě na svou schůzi pozvete, je to balzám na duši. Žijeme v době, kdy se spíše kritizuje. Těší mne proto být jednou někde, kde je vše veskrze v dobré náladě. Velmi mi záleží na spolupráci Českého svazu žen s městem. Děkuji vám, že utužujete místní komunitu napříč generacemi, i za všechno, co děláte," přispěl svým komentářem starosta Kaminaras.

Zástupkyně Kraje Vysočina Jarmila Menšíková vyřídila srdečné pozdravy od krajské předsedkyně ČSŽ Marie Bohuslavové. Dále poděkovala za rozsáhlou celoroční aktivitu a ocenila, že se spolky vzájemně zvou na různé akce, všem přítomným popřála pevné zdraví.

Milan Dufek zavzpomínal na začátky a vlastně první kontakt se spolkem skrze Libuši Kučerovou. Prvním impulzem ke spolupráci bylo přesunutí tradičních výstav ze sálu hasičské zbrojnice do Jupiter clubu.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.