Pobyt pro úspěšné žáky chorvatské základní školy byl skutečně za odměnu

VM RadnicePět nejlepších žáků z páté, šesté a sedmé třídy si pobyt ve Velkém Meziříčí opravdu užili. S dětmi stejného věku z III. ZŠ Školní se zúčastnili výuky například angličtiny, matematiky, výtvarné výchovy, informatiky a nechyběl ani tělocvik.

 

ZŠ VMMěli možnost prohlídnout vnitřní prostory hráze mostišské přehrady, prohlédli si významné budovy našeho města, navštívili Dózu, besedovali na Faře a zábavnou formou poznávali město Velké Meziříčí, při kreativním workshopu. Viděli i pro ně netradiční sport - hokejové utkání dorostu na místním zimním stadionu, kde většina z nich viděla tento sport poprvé „naživo". Oblíbenou činností byly trampolíny, které pro děti i učitele připravila Michaela Žaba Dvorská a hlavně Bowling, který navštívili třikrát.

Ve středu jsme s Karlem Klarinem, spolu s Marií Michlíčkovou a dcerou Kateřinou uctili památku našeho společného kamaráda Jirky Michlíčka, který stál u zrodu přátelství mezi Velkým Meziříčí a chorvatským Tisnem. Vzpomněli jsme i na Jindřicha Hubla, se kterým jsme nejen v Tisnu zažili mnoho krásných chvil.

Ve čtvrtek odpoledne odjeli do Jihlavy, kde si prohlédli podzemí a historické náměstí. Páteční výlet do Prahy je nadchl ve všech smyslech slova a v sobotu cestou domů jsme jim ukázali některé památky moravské metropole.

BrnoVěřím, že jsme pro naše přátele připravili program, který se líbil. Poděkování od účastníků tlumočím Městu Velké Meziříčí a všem, kteří se o zajištění pobytu starali. Že byli spokojeni, dokazuje i SMS, kterou nám po odjezdu z Brna, kde jsme se rozloučili. „Neexistují žádná slova, kterými bychom vám poděkovali za vaši vřelost a pohostinnost. Doufám, že tohle je začátek krásného přátelství. Rádi bychom vám pohostinnost vrátili. Udělali jste náš život krásnějším a bohatším."

M. Jágrik

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.