Ruda má bohatou velikonoční výzdobu

2024-03-16-046Blíží se Velikonoce a naše obec Ruda se dovolí pochlubit se svou novou velikonoční výzdobou.

Předchozí roky jsme zavedli tradici velikonočního stromu se zavěšenými kraslicemi od obyvatel, dětí a žáků z místní školky. Letos jsme se inspirovali výzdobou z jižní Moravy, kde jsme viděli velké proutěné a také malované polystyrenové kraslice. Tento nápad se nám velice líbil.

Díky štědrosti obyvatel jsme získali velké množství materiálu prutů z klasické i ze smuteční vrby, což byl hlavní materiál pro naši tvorbu. Vše nám šlo lépe díky šikovnému místnímu svářeči, který nám vyrobil potřebné kovové konstrukce. Do vlastního pletení kraslic a věnce se zapojilo osm dospěláků. Po přemístění výtvorů na náves už zbývalo jen dozdobit vše zelení, osázet maceškami. Nastal úkol pro naše děti a žáky z místní školy, kteří pomalovali polotovary z polystyrenu a výsledkem toho byla rozmanitá velikonoční vajíčka, které jsme společnými silami umístili nejen na velikonoční strom, ale i do proutěného koše.

Kraslice nám tu po vsi vyrostly jako houby po dešti. Můžete je vidět třeba v parčíku na návsi anebo před školou.

Děkujeme všem za zapojení se do této nové výzdoby a třeba na příští rok vymyslíme zase něco nového. Vám čtenářům si dovolujeme představit fotogalerii z výroby a výstavy roudské velikonoční výstavy, kterou můžete vidět v Rudě na návsi naproti domu čp. 7.

Karel Dvořák

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.