Nadační fond předal peníze na nové auto

Nadace FP_DSC_9978Nadační fond Františka Podstatzky Lichtensteina předal dennímu stacionáři Nesa 650 394 korun na pořízení automobilu pro uživatele.

Dne 20. března 2024 v prostorách denního stacionáře předali členové správní rady nadačního fondu Hana Sklenářová a Jaroslav Pavlas ředitelce Oblastní charity Žďár nad Sázavou Janě Zelené výtěžek dobrovolného vstupného z Koncertu pro radost v synagoze ve výši 50 394 Kč. Spolu s touto částkou předali i symbolický šek s částkou 600 000 Kč, kterou nadační fond oblastní charitě daroval. Peníze půjdou na pořízení nového devítimístného automobilu pro klienty s tělesným nebo kombinovaným postižením, kteří denní stacionář Nesa ve Velkém Meziříčí navštěvují.

Slavnostního předání se účastnil také vedoucí účinkujícího Tanečního orchestru ZUŠ Josef Vaňhara, stejně jako další pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou a klienti stacionáře Nesa. „Věříme, že letos jsme Koncertem pro radost teprve začali. Nesmíme zapomenout poděkovat také Svatopluku Šturmovi (Óro sound&light) za realizované nádherné akustické a světelné efekty. Nadační fond pomáhá lidem, spolkům a organizacím od roku 2016 a udržuje živý odkaz hraběte Františka Podstatzky-Lichtensteina, kterému nebyly lhostejné osudy lidí na Vysočině a neváhal podat pomocnou ruku tam, kde bylo potřeba,“ uvedli zástupci nadačního fondu.

Pro letošní rok nadační fond nově navázal spolupráci s Klubem Naděje, který se stará o onkologické pacienty a pomáhá jim vrátit se do plnohodnotného života. Druhou novinkou je pak spolupráce s neziskovou organizací Portimo z Nového Města na Moravě, které chce nadační fond pomoci zajišťovat ranou péči u předčasně narozených dětí, u dětí s postižením nebo rodinám, které očekávají narození dítěte s postižením, a to i ve Velkém Meziříčí a okolí.

Nadační fond velice děkuje všem, kteří se jakýmkoli způsobem účastnili organizace koncertu, jakož i všem, kteří neváhali podpořit dobrou věc finančně. Také díky vám můžeme pomáhat!

-nffpl-

420514028 405993322062672_3401810502984127320_n

Předání charita

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.