Špekáčky a optimismus

20240416 134011_webZačátek dubna pro nás každoročně znamená i společná setkání na akcích venku. Letošní počasí to nedovolilo, ale i tak jsme se sešli v jídelně a venku pro nás jedna z obětavých pečovatelek p. Radka opékala námi tolik oblíbené špekáčky.

Jídlo pro nás znamená hodně. Ne proto, že by ho bylo málo, spíše naopak. Patří ale k těm radostem, které nám zůstaly a jeden druhému nezastíráme, že jsme občas mlsní a není nám jedno, co jíme. A samozřejmě taková akce přináší i možnost pobýt spolu, popovídat si. Paní Radce pomáhal i její syn, p. Milan. Známe ho dobře, protože často vede naše pravidelné aktivizace, připravuje pro nás kvízy a další možnosti společných činností. P. Milan je nevidomý, je to usměvavý a optimistický člověk. Připravuje pro nás materiály na počítači dovybaveném hlasovým doprovodem. Po ZŠ zvládl vystudovat ekonomii na obchodní akademii HŠ a uvažoval dokonce o studiu na VŠ. Je členem Tyflocentra v Jihlavě, které pro zrakově postižené organizuje různé akce a zájezdy. Bydlí sám s matkou a se svým psem Benem. Máme ho rádi, mohl by být našim vnukem a uvědomujeme si, jak to nemá lehké. Tak díky za všechno p. Milanovi a za akci Špekáčky jeho mamince. A děkujeme také p. ředitelce Nachtigalové, že umožnila p. Milanovi aktivizační činnost, která přináší radost nejen nám, ale jak všichni doufáme, i jemu. Těšíme se na další akce.

Klienti DPS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.