Slavnosti vína se přestěhovaly do Jupiter clubu

20151121 213725Po předchozích šesti ročnících v Netíně se v sobotu 21. listopadu poprvé v Jupiter clubu uskutečnily Slavnosti vína. Nejvíc lidem chutnaly vzorky z Bzence a Dobšic.


Večer při víně, hudbě a tanci slavnostně zahájil přípitkem svatomartinským suchým Veltlínským červeným Josef Homola, organizátor celé akce. Moderování se ujal Alexander Hemala.

O atmosféru večera se starala známá cimbálová muzika Morava z Čejkovic pod vedením primáše Jana Dvořáka, která hrála k tanci i poslechu. Přítomné zaujalo také vystoupení tanečního páru Karolína Trutnová a Daniel Vojtěšek, kteří představili své umění nejprve ve standardních a poté v latinskoamerických tancích.

Hlavním hřebem večera byla řízená degustace vzorků od dvacítky top vinařů z podoblastí Velkopavlovická, Znojemská, Mikulovská, Slovácká. Vína hodnotily dvě komise, odborná a laická. Odborníci vítězství přiřkli vzorku z vinařství Bunža z Bzence. Lidé v sále však byli jiného názoru a na první místo posunuli vinařství Lahofer z Dobšic.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.